Krémmánia magazin

Kylie Minogue sminkmárkát indít, miután legyőzte Kylie Jennert

A Step Back in Time válogatásalbumához kapcsolódóan Kylie Minogue bemutatta sminkmárkája első darabjait is, amelyek egy sikerrel zárult jogi csatározást követően a Kylie nevet kapták, ez azonban nem biztos, hogy jó ötlet volt.

Kylie Minogue (Fotó: Getty Images)

Druszájával, Kylie Jennerrel pár éve kezdődött a jogi hercehurca, mikor az énekesnő menedzsmentje megtudta, Jenner az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalnál le akarja védetni kozmetikai márkája számára a Kylie nevet. A beadványt Kylie Minogue a bíróságon támadta meg, többek között arra hivatkozva, hogy az énekesnő nemzetközileg elismert előadóművész, humanitárius és mellrák aktivista, aki már számos Kylie néven futó jogot birtokol, többek között a kylie.com webcímet is, amit már akkor bejegyeztetett, mikor még Jenner meg sem született, aki hozzá képest nem több, mint egy B-kategóriás televíziós celebritás.

Kegyetlen szavak, de immár hivatalos papír van a helyességükről: Kylie Minogue ügyvédeinek érvelését elfogadta az amerikai bíróság és 2017-ben az ügy Kylie Jenner beadványának elutasításával járt. Pukkanhattak a pezsgők, kezdődhetett az ünneplés – vagy mégsem.

Kylie Minogue azóta egyszer sem adott hírt róla, hogy tovább foglalkozna az üggyel, miközben Jenner és a Kylie Cosmetics parádés eladási számokat produkált, idén pedig ennek bizonyítékaként megkapta a Forbes-tól a világ legfiatalabb, saját erőből dollármilliárdossá vált híressége címet is.

Így hát, most hogy az énekesnő váratlanul piacra dobta Kylie néven sminkmárkáját, védjegy birtoklás és hírnév ide vagy oda, nagy kérdés, hogy képes lesz-e kibújni a “másik Kylie márka” skatulyából, mert bizony egyelőre ő került bele és nem Jenner.

A kérdés véleményünk szerint már csak amiatt is jogos, mert Kylie Minogue sminkkollekciója ránézésre egyáltalán nem olyan szintű, amit egy világhírű popikontól elvárnánk. A faék egyszerűségű logó és csiricsáré csomagolás láttán valahová a legegyszerűbb drogériás sminkmárkák polcára helyeznénk. Ez persze egyáltalán nem gond, csak épp többet vártunk volna egy bazári dizájnnál, ami a tizenéveseknek talán bejön, de lássuk be, ő már nem annak a korosztálynak a szupersztárja.

Induló kollekciójában mindazonáltal igazi nyári sminkeket találhatunk, fénylenek, csillognak, egy egyszerűbb bulisminkhez éppen jól jöhetnek. Hat készítmény került az induló csapatba: metálos ragyogású szemfesték monók, ajakolaj, szájfény, valamint arc- és szemárnyaló és arc- és ajakárnyaló készítmény. Áruk 12 és 15 Font, vagyis 4300 és 5400 Forint között mozog (plusz persze a postaköltség).

eye_pink_w_background_4eye_purple_w_background_1_1eye_teal_w_background_4lipoileye to cheeklip glosslip to cheek
< >
Kylie Eye To Cheek Glitter