Krémmánia magazin

TOP5 ajakápoló a Krémmániáról, extra magas SPF értékkel

Míg télen a megfelelő hidratálás és védelem a legfontosabb ismérve a jó ajakápolónak, úgy nyáron a fényvédelem veszi át az elsőséget e téren – bár hozzátesszük, ez éven át is lehetne döntő szempont, ha ajakápolót választunk.

Ajkaink fényvédelme már csak amiatt is fontos, mert gyakori, hogy a naptejből nem, vagy csak jóval kevesebbet kenünk a szánkra, azon egyszerű oknál fogva, hogy kellemetlen, keserű az ízük. Amit pedig mégis rákenünk, könnyen és gyorsan távozik evés-ivásnál, vagy ha csak megnyaljuk a szánkat. Érdemes hát a táskánkban tartani egy magas SPF értékű ajakápolót, hogy naponta többször is pótolhassuk a védelmet, ha pedig rúzst teszünk fel, válasszunk olyat, amelybe kerültek fényvédő összetevők is.

Az ajakápolók közül drogériás szinten a Sundance Sensitiv Ajakápoló SPF50 remek alternatíva lehet, ugyanis nagyon magas, SPF50-es védelmet nyújt, továbbá az UVA sugárzás ellen is véd, széles spektrumú a fényvédelme és fotostabil összetevőket is tartalmaz. 27 vélemény után 4,97-es értékelése is azt mutatja, jó kis ajakápolóról van szó, ami véleményeitek alapján könnyen eloszlatható, tartós és hidratálja is az ajkakat.

A Bioderma Photoderm Max Stick Ajakápoló SPF50+ szintén egy nagyon jó fényvédelemmel bíró ajakápoló, SPF50+ erősségű és az UVA sugárzás ellen is véd. Tartalmaz fotostabil összetevőket, széles spektrumú a fényvédelme és a visszajelzések alapján és megfelelően betölti a szerepét, miközben ápoló, bőrpuhító, hidratáló tulajdonságai is megfelelőek.

A Sundance Lippenbalsam SPF30 UVA sugárzás elleni védelemmel is megfelelően ellátott fényvédős ajakápoló, mely fotostabil összetevőket is tartalmaz. A hagyományos stickes kiszerelés helyett ő krémes-kenhetős állagú, minitubusos kiszerelésű, illata pedig igazi nyári, kókuszos-vaníliás. Az értékelése jó, 4,45-ön áll, úgy tapasztaltátok, valóban jó a fényvédelme, hidratál és az íze sem kellemetlen.

Az FLP Sun Lips ajakápolója is SPF30 fényvédelemmel bír, UVA védelmet is nyújt, menthol tartalmának köszönhetően pedig hűsíti is az ajkakat, amit többen is pozitívumként jegyeztetek meg róla, nyári időszakban kellemes lehet ez a tulajdonsága. Szépen hidratálja, puhítja, ápolja az ajakakat, értékelése 4,67.

Végül a Kiehl’s Butterstick Lip Treatment SPF25 ajakápoló is egy kipróbálásra érdemes készítmény, ami hétköznapokra remek lehet, ugyanis enyhén színezett, így könnyed rúzshatást is tud nyújtani, miközben városi használatra a fényvédelme is megfelelő. A kókuszolajos balzsam jelenleg 4,43-as értékelésű, van, aki pirosító stiftként is használja, kellemes állagú, tetszetős színekben érhető el, a fényvédelem mellett hidratál és az illata is sokatoknak elnyerte a tetszését.