Krémmánia magazin

5 arcolaj – nem csak – száraz bőrre

Míg a nyári melegben a könnyed, géles arcápolókért nyúlunk, addig a hűvösebb idő közeledtével ösztönösen keressük a plusz táplálást, ápolást adó készítményeket, mint amilyenek az arcolajok is. Száraz és/vagy érett arcbőrűek a reggeli arcápolási rutinba is beilleszthetik őket, míg normál és zsíros-kombinált arcbőr esetén – hogy az olajos állag ne legyen túl nehéz érzetű -, az esti rutin tagjaként élvezhetjük kényelmesen ápoló hatásukat.

Számos arcolajat találhattok a Krémmánián is, most közülük mutatunk be öt ígéretes alternatívát. Lesz köztük izgalmas újdonság és olyanok is, amelyek a véleményezések alapján kipróbálásra érdemesnek számítanak.

PHB ETHICAL BEAUTY SUPERFOOD BŐRTÁPLÁLÓ ARCÁPOLÓ OLAJ

Idei újdonság a PHB Ethical Beauty arcolaja, amely 20 különböző, válogatott bioaktív növényi összetevőt tartalmaz, köztük olyanokat, mint a csipkebogyó, avokádó, gránátalma, brokkoli, kurkuma, vanília, sáfrányos szeklice. A kézzel készített, anti-aging hatású készítményt várandósság alatt is biztonsággal használhatjuk, vegán és cruelty free minősítésű.

PAULA’S CHOICE RESIST MOISTURE RENEWAL OIL BOOSTER

Illat- és színezőanyagmentes arcolaj, amelyet szemkörnyéken is bátran használhatunk. Száraz, feszülő bőrre javasolt készítmény, melyben jojobaolaj, sáfrányos szeklice olaja és sárgabarack magjából nyert olaj a legfőbb hatóanyagok. Mindössze pár cseppet elegendő belőle közvetlenül az arcunkra vagy hidratáló krémünkhöz keverve felvinni. A vélemények alapján irrtációtól nem kell tartanunk, ápoló hatása valóban jó, a fél éves szavatossági időre bőven elegendő mennyiséget tartalmaz az üvegcse.

NUXE HUILE PRODIGIEUSE BŐRÁPOLÓ SZÁRAZ-OLAJ ARCRA, HAJRA ÉS TESTRE

A Krémmánia legnépszerűbb arcolaja ez az univerzális Nuxe bőrápoló, melyet nem csak arcra, de testre és hajra is használhatunk. A szárazolaj fő hatóanyagai között szerepel a makadámia olaj, az édesmandula olaj és az E-vitaminban gazdag mogyorómag olaj. A visszajelzések alapján zuhanyzás után nedves bőrre felvive szépen ápolja a bőrt és valóban jót tesz a hajszálaknak is – ilyen célra ráadásul nagyon kevéske is elegendő belőle. Arcra is sokatoknak bevált, szerettétek ápoló, szépítő hatását, illatanyaga miatt érzékeny bőrűek fokozatosan vezessék be az arcápolási rutinba.

CLARINS KÉK ORCHIDEA ARCÁPOLÓ OLAJ

Bár több illatanyagot is tartalmaz ez az arcolaj, a döntő többség abszolút pozitív véleménnyel volt képességeiről. Esti használattal reggel puha, ápolt bőrképet adott többeteknek is, száraz arcbőrűeknek nagyon bevált ez a készítmény. Illatanyagokat szép számmal tartalmaz ő is, így érzékeny bőrűek fokozatosan kezdjék el használni.

KIEHL’S DAILY REVIVING CONCENTRATE

A Kiehl’s arcolajára is már számos pozitív vélemény érkezett, melyből társaihoz hasonlóan szintén 1-2 csepp is elegendő a teljes arcra. Arcolajhoz képest gyoran beszívódik, élettel telivé, ragyogóbbá teszi a bőrt és persze a puhaság sem marad el. Illatanyagokat tartalmaz, illata a vélemények alapján kellemes, nem tolakodó.