Krémmánia magazin

Fonattrendek a New York-i Divathétről

A 2020 tavaszi-nyári divattrendeket felvonultató parádésorozat első állomása, a New York-i Divathét, a szépségápolás szempontjából sem elhanyagolható esemény. Bár a kifutók világa gyakorta mutat be olyan sminkeket és frizurákat, amelyek a való életben egy pillanat alatt elbuknának, iránymutató, trendindító hatásuk vitathatatlan.

Most az eddigi bemutatókon látott frizuraajánlások közül hoztunk egy csokorra valót, jelesül látványos hajfonatokat, amelyek úgy gondoljuk, abszolút bevethető lehetőségek lehetnek számunkra is – már, ha rendelkezünk kell türelemmel és/vagy kézügyességgel az elkészítésükhöz.

Fotók: Getty Images

Az egyszerű és nagyszerű kategória győztese nálunk Ulla Johnson bemutatóján volt látható, ahol a hátrasimított hajakból spirálként összetekeredő copfokat készítettek. Kellő mennyiségű hajformázóval ezeket mi is elkészíthetjük magunknak  akár egy, akár kétcopfos változatban.

Ulla Johnson 2020 tavasz/nyár (Fotó: Peter White/WireImage)
Ulla Johnson 2020 tavasz/nyár (Fotó: Peter White/WireImage)

Dús hajzuhatag szükségeltetik hozzá, hogy – legalábbis látványában – olyan fonatunk legyen, mint amit Christian Siriano modelljeinek készítettek. Nem elég, hogy maguk a fonatok is látványosan tömöttek, még a hajgumi eltakarásához is jutott belőle egy tincsecske. Akik ilyen szerencsések, bátran próbálkozzanak az elkészítésével, egyetlen titka, hogy megfelelő magasságba kössük a copfot: ne a tarkóra és ne is iskoláslányosan magasra.

Christian Siriano 2020 tavasz/nyár (Fotó: Peter White/WireImage)
Christian Siriano 2020 tavasz/nyár (Fotó: Peter White/WireImage)

Az egyszerű hármasfonatot gyorsan és viszonylag egyszerűen feldobhatjuk, ha egy öltözékünkhöz passzoló selyemsállal, vastag szalaggal vagy más textilcsíkkal szorgosan körbetekergetjük fonatunkat. A copf “belső oldalán” érdemes szakaszonként hullámcsattal rögzíteni az anyagot, hogy szépen álljon, illetve magánál a fonat elkészítésénél némi hajfixálót használjunk, hogy szép, szabályos frizurát kapjunk.

Maki Oh 2020 tavasz/nyár (Fotó: Yuchen Liao/Getty Images NYFW: The Shows)
Maki Oh 2020 tavasz/nyár (Fotó: Yuchen Liao/Getty Images NYFW: The Shows)

Végül jöjjön egy fodrászt igénylő frizura, apró, afro-stílusú fonatok sokaságával. Bár kétségtelenül aprólékos remekmű, amelynek elkészítése sok időt vesz igénybe, csodás eredmény születhet. Mint látható, kisebb-nagyobb gyöngyökkel dekorálva izgalmas módon igazíthatjuk akár öltözékünk stílusához is.

Khaite 2020 tavasz/nyár (Fotó: Peter White/WireImage)