Krémmánia magazin

Szépségápolási újdonságok Észak-Európából

Három, itthon újnak számító kozmetikai márkát mutatunk be, melyek mindegyike Észak-Európából indult hódító útjára, és külföldön azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. Ők az Idun Minerals, az Inari Arctic Cosmetics, és a Turbliss.

IDUN Minerals

A cruelty-free és vegán svéd szépségmárka 2011-ben indult, termékeik összetevőit úgy állítják össze, hogy azok védjék, táplálják a bőrt, és az érzékeny bőrűek számára is megfelelőek legyenek. Arc-, szem- és szájsminkeket, valamint körömlakkokat is megtalálunk az itthoni kínálatban, amelyek közül néhány már a Krémmániára is felkerült.

Az IDUN Minerals Folyékony Alapozó kilenc árnyalatban elérhető ásványi alapozó, mely természetesen ragyogó fedést ad, könnyű érzetű, nem nehezíti el a bőrt. A vizes bázisú kozmetikum egészen szép INCI-vel rendelkezik, tartalmaz E-vitamint, néhány hidratáló komponenst és bőrpuhító emollienseket is. Parfüm nincs benne, enyhe illatáról a rozmaring levelének kivonata gondoskodik.

Az IDUN Minerals Quattro Szemhéjfesték három színkombinációban érhető el, mindegyik tartalmaz csillogó és matt árnyalatokat is. 100% vegán termék, mely különleges eljárással tisztított ásványokat kombinál. A színek intenzívek, jól építhetők.

Az IDUN Minerals Creme Lipstick Rúzs nyolc árnyalatban kapható, krémes állagú, magas tisztaságú ásványi pigmenteket és hidratáló sheavajat, E-vitamint, valamint északi hamvas szeder olajat tartalmaz, így nem csak szép fedőszínt, de ápolást is nyújt az ajkaknak. A rúzsok nem tartalmaznak szilikont, illatanyagot, bizmutot vagy parabéneket.

INARI Arctic Cosmetics

A 2017-ben alapított finn bőrápolási és anti-aging termékeket forgalmazó márka termékei magas minőségű, az északi sarkkörön honos növényi kivonatokat tartalmaznak, melyek a bőr egészségének és fiatalságának megőrzésében segítenek. Összetevőik között különböző sarki bogyók, gombák és gyökerek találhatóak, melyek antioxidánsokban és vitaminokban gazdagok, emellett több termékük alapösszetevője a hialuronsav.

Az INARI Arctic Cosmetics Midsummer Magic Water Krém alapja a természetesen erős sarkvidéki keverék és tiszta sarkvidéki forrásvíz. Könnyű állagú, gyorsan felszívódó bőrápoló, mely szabályozza a bőr olajos területeit és optimálisan hidratálja a normál bőrt. Tartalmaz C-vitamin származékot, édesmandula olajat, többféle hidratálót, köztük a hialuronsav só formáját, tejsavat és E-vitamint is. Némi parfüm került bele, de az szigorúan az INCI legvégén található.

Az INARI Arctic Cosmetics Midsummer Magic Lifting Szérum egy gyorsan beszívódó, az apróbb ráncokat feltöltő, hidratáló ápoló, mely erősíti a bőr mélyebb rétegeit, megakadályozva a bőr kiszáradását és az ebből adódó ráncok kialakulását. Magas koncentrátumban tartalmazza a márka speciális összetevőjét, az INARI Sarkvidéki Keveréket. Ez az Északi Sarkvidék érintetlen természetében vadon termő növények újfajta válogatása, amely kifejezetten erőteljes antioxidáns, ez adja a szérum lelkét, valódi erejét.

Az INARI Arctic Cosmetics Midsummer Magic Éjszakai Arckrém fő helyen tartalmaz édesmandula olajat, a természetes hidratáló elem szkvalánt és shea vajat is, melyek mellett a fő komponens itt is az erős antioxidáns hatású INARI Sarkvidéki Keverék. Intenzív ápoló krém, mely hidratálja és puhábbá teszi a bőrt.

Turbliss

A Turbliss egy 2015-ben alapított arc, test és hajápolási termékeket forgalmazó észt márka, termékeik alapösszetevője a tőzegkivonat. Észtország szerencsés földrajzi adottsága, hogy olyan helyen fekszik, ahol huminsavakban gazdag balneológiai tőzegréteg alakult ki, mely alkalmas rá, hogy magas minőségű, természetes kozmetikumokat állítsanak elő felhasználásával. Termékeik gyulladáscsökkentő, tisztító is fiatalító hatásúak, a tőzeg és a mocsári víz ideális összetevők a pattanások, a pikkelysömör és az ekcéma kezelésére.

A Turbliss Bioaktív Arcmaszk Problémás Bőrre alapösszetevője tehát a balneológiai tőzeg, melynek humin-, és fulvinsav tartalma elősegíti a sejtek megújulását és helyreállítják a bőr normális működését. A bioaktív humin anyagok mélyen behatolnak a bőrbe, szabályozzák a faggyútermelést, a felületes szárazságot és a tiszta eltömődött pórusokat. Aknés, problémás bőrre ajánlott maszk, mely pórusösszehúzó hatással is rendelkezik.

A Turbliss Klaar Tőzeg Tonizáló Fiatal Bőrre 100% palackozott tőzegvíz, mely frissíti és tisztítja a bőrt, valamint csökkenti a vörösséget és minimalizálja a pórusokat. Javítja a bőr textúráját és egészséges ragyogást biztosít. A tőzegvíz gazdag biológiailag aktív hatóanyagokban, humin- és fulvinsavakat tartalmaz, továbbá bio ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, aminosavakat és zsírsavakat, amelyek az emberi bőr számára rendkívül hasznosak.

A Turbliss Magic Berry Olaj három speciális összetevővel rendelkezik, sarkvidéki hamvas szeder, sarkvidéki áfonya és fügekaktuszmagolajjal. Harminc év felettieknek ideális mélyhidratáló, bőrsimító ápoló, mely E- és A-vitaminokat, omega-zsírsavakat és antioxidánsokat tartalmaz.