Krémmánia magazin

A The Body Shop itthon is elindította flakon újrahasznosító programját

The Body Shop történetében nem ismeretlen a kiürült termékcsomagolás visszagyűjtése és újrahasznosítása, és mostantól ismét életbe lép a módszer minden magyarországi The Body Shop üzletben.

1993-ban Anita Roddick, a márka alapítója úttörőként vezette be üzleteiben a termékcsomagolások visszaváltását és újrahasznosítását. Idén globálisan több országban újraindult a program a Közösségi Kereskedelmi újrahasznosított műanyag bevezetésével összhangban.

Fotó: The Body Shop

HOGYAN MŰKÖDIK A PROGRAM?

A kiürült, kitisztított The Body Shop tégelyeket és flakonokat összegyűjtve tudjuk leadni az üzletekben, egyszerre legalább 5 darabot szükséges visszavinni. Minden üzletben lesz egy erre kijelölt doboz, amibe bedobhatjuk őket. Akik tagjai a Love Your Body Club törzsvásárlói programnak, 5 üres tégely után egy szabadon választható 50 ml-es ajándék testvajat választhatnak, ehhez először be kell mutatni a tégelyeket a szépségtanácsadónak, plusz szükség lesz a törzsvásárlói kártyára is.

The Body Shop testvajat kap, aki 5 üres flakont visszavisz. (Fotó: The Body Shop)

A márka a Holofon Zrt.-vel együttműködve dolgozza fel a tégelyeket. Mivel a The Body Shop termékek gyártása különböző, nagyrészt európai országokban történik, a kiürült tégelyek elszállítása nem lenne megfelelően környezetkímélő eljárás. Ezért ehelyett a cég megtisztítja, kiválogatja és műanyag granulátumot készít belőlük, hogy kerti kiegészítőkként, virágcserépként legyenek újrahasznosítva.

MELYIK THE BODY SHOP TERMÉKEK CSOMAGOLÁSÁT FOGADJÁK EL?

Minden műanyag csomagolást átvesznek. Ilyenek például: testvaj, testjoghurt, testápoló, tusfürdő, kézfertőtlenítő, testradír, sampon, hajbalzsam, hajmaszk, nappali és éjszakai arckrém (műanyag csomagolásúak), artisztító, arcradír, tonik és eszencia.