Krémmánia magazin

Kockázatos szépségtrend a gyöngyös körmöké, de próbálkozni érdemes

A klasszikus igazgyöngyök (és azoknak látszó műgyöngyök) kacagva gurulnak keresztül-kasul a divat és szépség világán, olyan trendeket hagyva maguk mögött, mint a gyöngyös ruhák, a gyöngysoros ékszerek vagy a hajcsatok. Mi több, a sminkeket sem kímélik, láthattuk a kifutókon is (Adeam), mégis, ebbéli szerepében talán nem lövünk mellé ha azt írjuk, nem fog nagy karriert befutni.

Egy terület azonban van, ahová úgy tűnik, alanyi jogon léphet be, ez pedig a körömdekorációk világa. Gyöngyökkel, strasszokkal díszíteni körmeinket nem nagy újdonság, most azonban új (és ízlésesebb) oldaláról ismerhetjük meg ezt a körömdivatot.

Modellek az Adeam divatbemutatóján (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for NYFW: The Shows)

A kisebb-nagyobb gyöngyök ugyanis olyanok, mintha csak harmatcseppek gömbjei lennének körmeinken, vagy mint apró cukorkák, amiket a sütikre tesznek. Igaz, van némi menyasszonyos beütése is a dolognak, mégsem emiatt kockázatos, ha gyöngyös körmöket kérünk manikűrösünktől.

A csapda abban rejlik, mennyire toljuk túl a dizájnt. Egy modern gyöngyös köröm akkro szép, ha néhány dolgot szem előtt tartunk:

  • aAkevesebb néha több. Nos, itt biztos. Bármekkora is a késztetés, semmiképp se toljuk túl se méretben, se darabszámban a gyöngyöket.

  • Kerüld a kontrasztot. A dudorodó gyöngyök önmagukban is elég látványosak tudnak lenni, semmi szükség rá, hogy a köröm színe durván elüssön tőle, megágyazva felkiáltójel jellegének. (Egyet azért mutatunk mindennek az ellenkezőjére is, de figyeljétek meg, milyen aprócska gyöngyökről van szó.)

  • Elég, ha csak egy-két körmödet díszíted gyöngyökkel. Utalván a kevesebb több elvére, nem kell minden körmünket végigpöttyözni gyönggyel, bőven elég, ha mondjuk gyűrűsujjunk kap némi extrát.

Ha mégis cifrázni akarjátok a dolgot, ízléssel tegyétek, picike csillám, egy plusz dekorelem bőven elég és figyeljetek rá, hogy ez esetben jobb, ha a gyöngy egészen apró legyen, hogy az összhatás az ízlésesség keretein belül maradjon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@nail__gem által megosztott bejegyzés,