Krémmánia magazin

5 téli parfüm, amiket sztároknak köszönhetünk

A celebparfümök itthon is nagy népszerűségnek örvendenek, elég csak körbenézni a dorgériákban, hogy lássuk, mennyi énekesnő, színésznő vagy épp modell gondolta már úgy, hogy belevág az illatbizniszbe. És milyen jól tették! Bár kétségtelenül vannak elfuserált kompozíciók, néhányuk csapata nagyon jól eltalálta, milyen parfümökre vágynak a nők.

Ariana Grande és Shakira parfümjei itthon is népszerűek, Antonio Banderas pedig igazi macsóként tarol az illatpiacon – már ami a sztárillatokat illeti. Ők hárman a Fragrantica szerint is a legnépszerűbb nevek között vannak, akiknek már minden évszakra, napszakra és hangulatra van ajánlásuk. Ezek közül válogattunk most ki ötöt, melyek a vélemények alapján igazi téli illatoknak számítanak.

Az Antonio Banderas Her Secret Temptation EdT egy 2017-ben megjelent orientális-virágos illat, melynek fejjegyében a neroli és a rózsabors, szívjegyében a rózsa, a jázmin és az írisz található, végül az illatot az alapjegyben a pacsuli, a pézsma, a borostyán és a cukornád zárja. Illata tartós, melyben az édes jegyek, a pacsuli és a rózsa dominálnak.

A Shakira Dream EdT múlt évben jelent meg, virágos-gyümölcsös-gourmand illatnak számít, melyben a rózsaszín bors és a vérnarancs friss duója nyit, majd a szívjegyben a rózsa és karamell bontakozik ki, melyeket a vanília és a pézsma zárja. Közepesen tartós parfüm, melyben a citrusos és édes illatok keverednek.

Az Ariana Grande Cloud parfüm 2018-ban jelent meg, azóta nálunk is egészen sok, alapvetően pozitív értékeléseket kapott. Virágos-gyümölcsös-gourmand illat, melynek fejjegyében a bergamott, körte és levendula illatjegyeket találjuk, melyekhez a szívjegyben a kókusz, a tejszínhab, a praliné és a vanília orchidea bontakoznak ki, végül az illatot a fás jegyek és a pézsma zárja le. Igazi édes-krémes illat, ráadásul tartós is.

A Christina Aguilera Violet Noir EdP parfüm szintén 2018-as kiadású, orientális-virágos illat, mely friss, citrusos jegyekkel nyit (grapefruit, passiógyümölcs, nektarin virág), melyekhez a rózsa, írisz és narancsvirág virágos hármasa bonatkozik ki. Az alapjegyben a pacsulit, pézsmát és borostyánt találjuk. Tartóssága közepesen jó, a vélemények alapján szexi illat, mely elsősorban az érett nők kedvence lehet.

A Naomi Campbell Winter Kiss EdT a topmodell 2006-os illata, melyet online még mindig sok helyen megtalálhatunk, a vélemények alapján pedig érdemes lehet levadászni egyet a télre, ha kedveljük a virágos-gyümölcsös, mégis kimondottan téli illatokat. Fejjegyében a pink borsot, a csillagánizst és a bergamottot találjuk, melyekhez virágos ilaltjegyek, a frézia, a jázmin és a szantálfa bontakoznak ki, végül az alapjegyben a pézsma, vanília és cédrus zárja.