Krémmánia magazin

Ezek lesznek a Facebook szerint 2020 meghatározó szépségtrendjei

Közreadta éves trendelőrejelzését a Facebook, melyben ezúttal már nem csak az amerikai felhasználók adatai alapján végzett elemzéseik eredményét tették közzé, de néhány európai ország is bekerült a globális jelentésbe, melyben a szépségápolás témakörére is kitértek.

Európa esetén Franciaország, Németország, Svédország és az Egyesült Királyság adatait nézték át, (közülük pedig a franciák esetén ismertették a szépségápolási trendeket), és bár ebbe a konkrét körbe nem tartozunk bele, úgy gondoljuk, vagyunk annyira európai nemzet, hogy az ottani eredményeket többé-kevésbé ránk is érvényesnek találjuk.

Illusztráció: Istockphoto

Például azt, hogy a franciáknál már kimutatható mértékben megnőtt a tudatos szépségápolók aránya, akik nem restek utánanézni az összetevőknek. Egyre többen vannak, akik szimplán a márkanév miatt nem vásárolnak meg készítményeket, ez pedig igazán örvendetes lenne, ha itthon is minél meghatározóbb trenddé válna a jövő évben.

Az összetevők között népszerű lesz nagyjából minden, ami természetes eredetű, főként a shea vaj és az aloe vera az, amire a franciák rákattantak, de általánosságban az antioxidánsok, mint összetevőtípusok kiemelten keresettek a kozmetikumokban.

Forrás: https://www.facebook.com/business/news/insights/2020-topics-and-trends-report

A tudatos vásárlók dolgát az is megkönnyíti, hogy léteznek már vonalkód leolvasó appok, melyek segítségével bármikor ellenőrizhető, mi lapul a termékben. Reméljük, a közeljövőben itthon is elérhető lesz hasonló fejlesztés, ami Krémmániások ezreinek könnyítené meg az életét.