Krémmánia magazin

5 por állagú bőrápoló, szuper összetevőkkel

A 2020-as szépségtrendek között előkelő helyet foglal el a környezettudatos szemléletmód minél szélesebb körű beépítése a kozmetikumok gyártásába. Ennek egyik fontos része az előállításukhoz felhasznált víz mennyiségének csökkentése, amely jelentkezhet magának a gyártási folyamatnak, az összetevők előállítási módszerének módosításában, másrészt magának a víznek, mint alkotóelemnek a mellőzésében.

Az arckrémek esetén például már most is gyakori, hogy a vizet aloe verával vagy épp nyírfanedvvel helyettesítik, a szérumok, célzott bőrápolók terén pedig a por állagú készítmények számítanak izgalmas alternatívának. Belőlük ismerhettek most meg ötöt.

1. A Gigi Cosmetic Laboratories Ester C Rizspeeling egy szalicilsavat is tartalmazó hámlasztó, mely világosítja és egyenletessé teszi a bőr tónusát. Használatának lényege, hogy a porhoz mi adagolunk egy kevés vizet, hogy pépes állagot kapjunk, majd ezzel tisztítjuk meg arcbőrünket. Eddigi véleményezői csupa pozitívumot írtak róla, kiadós mennyiségről van szó, eredményként puha, ápolt bőrt kaptak.

2. A Clinique Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser With Pure Vitamin C egy C-vitaminnal turbózott, vízzel aktiválható arctisztító por, mely a vélemények alapján amellett, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, még ápolja, egyenletesebbé is teszi a bőrképet. Értékelése 4,86.

3. A The Ordinary 100% L-Ascorbic Acid Powder éppen az, amit a neve sugall: arcápolásra alkalmas C-vitamin por. Előnye, hogy nem kell hűtőben tárolni, szérumokhoz, arckrémhez keverve kell használni. Mennyisége óriási, értékelése 4,75.

4. Meglepően felfedezetlen k-beauty termék az Alive:Lab Centella Dressing Powder a Krémmánián, mely egy bőrnyugtató, gyullasdáscsökkentő hatással bíró bőrápoló, amit más krémekhez, szérumokhoz kell adagolni vagy pici vízzel vegyítve felvihető célzottan a gyulladt részekre is.

5. 2019-es újdonság az Avon Distillery Por Állagú, Ragyogást Fokozó C-Vitamin Shot, mely egy illatanyagmentes, tiszta C-vitamint és E-vitamint is tartalmazó minimalista bőrápoló, amelyet szintén a különböző arckrémekhez, szérumhoz keverve tudunk felvinni bőrünkre. A vegán szérum koncentrált hatóanyag tartalmú, egészen kevéske is elegendő belőle egy alkalommal, így nagyon kiadós készítménynek számít.