Krémmánia magazin

C-vitaminos kozmetikumok a patikákból

Legnagyobb örömünkre nagyon felkapottak lettek a C-vitaminos készítmények, sorra jönnek elő a márkák a különféle szérumokkal és arckrémekkel. Joggal gondolhatnánk, hogy a kizárólag gyógyszertárakban kapható kozmetikai márkák is mind előrukkoltak már saját változataikkal, pedig nem így van.

Átnézve a kínálatot, mindössze három patikai márkánál találunk olyan készítményt, mely kifejezetten a C-vitamin hatékonyságára építi tudását, ezeket az újdonságokat mutatjuk most be nektek.

Újdonságnak számít a Vichy Liftactiv Specialust Peptide-C Ránctalanító Ampulla, mely egy minimalista formulájú, illatanyagmentes és tartósítószermentes készítmény. 10%-os tiszta C-vitamin tartalmú szérum, amiben ismertetője szerint megtalálható még “biopeptidek kombinációja, a kis és a nagy molekulasúlyú hialuronsav és természetesen a Vichy Termálvíz”. A készítmény fényvédő csomagolású, ampullás kiszerelésű, hogy az aktív hatóanyagok védve legyenek az UV-sugárzástól, a hőtől és az oxidációtól. Az ampullák mellett egy műanyag adagolófejet is találunk, ami megkönnyíti a szérum kinyerését az üvegcséből. Hatását tekintve “az epidermisz azonnal feszesebbnek és hidratáltabbnak érződik. Akár 10 nap után a bőr simább és ragyogóbb lehet. Akár 1 hónap után a bőr regenerálódhat és a ráncok jelei kevésbé láthatóak lehetnek.” A bőrápoló annyira új, hogy még vélemény sem érkezett rá a Krémmánián, de leírása alapján ígéretes készítménynek számít.

Az Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster ősz óta érhető el a patikákban, erről a készítményről azt érdemes tudni, hogy 10%-os tiszta C-vitamin tartalommal bír és többféle, értékes hidratáló és bőrpuhító összetevőt is tartalmaz ( Isopropyl Palmitate-ot is, pattanásokra hajlamos bőrűek erre figyeljenek). Ígérete szerint gyorsan beszívódó, bőrmegújító hatású, erősíti és simává teszi a bőrt. A kiszerelés típusa itt is gondoskodik róla, hogy a készítmény védve legyen a külső hatásoktól, adagolójával csak annyit nyerhetünk ki belőle, amennyire épp szükség van, így nem szükséges hűtőben tárolni. Az első értékelés már befutott, kipróbálója elégedetten írta, hogy használatától bőre valóban ragyogó és sima lett reggelre, egyedül az INCI záróakkordjaként szereplő parfüm volt kifogásolható.

A La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Szérum hasonlóan az előzőekhez, szintén tiszta C-vitamint tartalmaz, amely mellett hidratáló és bőrpuhító összetevőket, valamint némi szilikont is találunk az INCI-ben. Érdemes megjegyezni, hogy található még benne szalicilsav és Adenosine is, mely hatásos gyulladáscsökkentőnek számít, valamint egy bőrkondicionáló peptid, ami enyhíti a száraz, irritált, feszülő bőr kellemetlen érzését. Kiszerelése a szérumoktól megszokott pipettás, tiszta C-vitamin tartalma miatt érdemes hűtőben tárolni. Az első vélemények erre a termékre már megérkeztek, eddigi kipróbálói elégedettek voltak a szérum képességeivel, egyikük már egy heti használat után látványos javulást vett észre bőre állapotában.