Krémmánia magazin

A glass skin után itt az új k-beauty trend, a cream skin

Mainstream lett a k-beauty nem vitás. A fátyolmaszkok ott vannak ma már a hazai drogériák polcain is, egyre ismertebb kategóriák az esszencia vagy épp a szérum (és reméljük a fényvédő is), amikkel célzottabban, átgondoltabban ápolhatjuk bőrünket. Attól ugyan még messze vagyunk, legalábbis itthon, hogy a tízlépéses arcápolási rutin valódi lényege széles körben is ismert legyen, úgy tűnik, erre egyre kevésbé lesz szükség.

A trendek ugyanis változnak, a többféle termékre épülő arcápolási szokás a precíz helyett egyre gyakrabban kapja meg a macerás jelzőt, erősítve az igényt, hogy a készítmények több funkciót is betöltsenek, így rövidítve az arcápolásra szánt időt. A márkák pedig nyilván támogatják is a változásokat, hisz mindez tálcán kínálja az újabb termékek felfuttatását.

Most is épp ez történik, így született meg a cream skin kifejezés.

Fotó: Getty Images/DragonImages

Ugyanis függetlenül attól, hogy tíz vagy kettő arcápolót használunk, a trendek által preferált cél és elvárás mit sem változott. A makulátlan, ragyogó, egységes, foltmentes (és még sorolhatnám) arcbőr, vagyis a glass skin továbbra is divatos, eléréséhez azonban már nem kell többféle készítményt magunkra rétegezni.

Dél-Koreában (állítólag) felkapottá váltak a cream skin bőrápolók, elsőként is a Laneige Cream Skin lotion, ami egy ultrakönnyű hibrid arcápoló, mely toner és hidratáló krém egyben.

Az ígéretek szerint ez és a hozzá hasonló készítmények épp úgy megadják a ragyogást a bőrnek, csak túlzott csillogás nélkül, miközben puhává, selymessé, hidratálttá is teszik azt. Fényvédőt mondjuk ez pont nem tartalmaz, így azt a plusz réteget nem spórolhatjuk le, de ha kedvelitek a könnyű, akár folyékony állagú, mégis ápoló krémeket, érdemes lehet szétnézni közöttük is.

Hasonló készítmény például a Hada Labo Rohto Goku-Jyun Hyalronic Milky Lotion és a Pixi Beauty Hydrating Milky Moisturising Lotion, melyet arcra és testre is használhatunk, vagy a Belif Hydrating Milky Moisturising Lotion, mely szintén egy folyékony, mégis krémes állagú arcápoló.