Krémmánia magazin

Megjelent egy sminkkollekció, melyet Parkinson-kórral küzdők számára alakítottak ki

Terri Bryant amerikai sminkmester érdeme az innovatív sminkkollekció, melynek minden elemét a Parkinson-kórral küzdők igényei szerint alakítottak ki. Bryantnél tíz évvel ezelőtt jelentkeztek az első tünetek, igaz akkor még nem tulajdonított nagy jelentőséget annak, hogy időnként nehezebben ment a precíz sminkek elkészítése. Öt év alatt azonban annyit változott állapota, hogy orvoshoz fordult, aki megállapította nála a Parkinson-kórt. A sminkmester mindent el akart követni, hogy ne kelljen feladnia munkáját, melyet mindig is szeretett, így vágott bele, hogy olyan sminkeszközöket alakítson ki, melyek nem csak saját, de sorstársai mindennapi életét is megkönnyítik. Így született meg a Guide Beauty, melynek első termékei a napokban jelentek meg.

A kollekció a szemsminkek legalapvetőbb kellékeit tartalmazzák, egyben olyanokat, melyek használatához pontosság, precizitás szükség: szemöldökformázót, szempillaspirált és szemhéjtust. A sminkmester ezért formájában olyan termékeket alakított ki, melyek biztosabb, stabilabb fogást engednek, a festékek állagát tekintve pedig a száradásig könnyen letörölhetők és javíthatók ha szükséges.

Fotó: guidebeauty.com

A Brow Moment szemöldökformázó például nem csak kézre álló, kellően nagy mérete miatt előnyös, de a rajta található “fogantyút” a mutató- és középsőujj közé fogva biztosabb tartást is enged, miközben a többi ujjal stabilabban megtámasztható a kéz. Emellett a festék állaga, a kefe kialakítása is olyan, hogy egy lépésben színezhessük és formázhassuk is szemöldökünket, ne legyen szükség több, elaprózott mozdulatra.

Ugyanez vonatkozik a  Lash Wrap szempillaspirálra is, a pici, gomb alakú fogantyú itt is stabilabb fogást biztosít használójának.

Náluk is különlegesebb a Guide Eyeliner Duo, mely egy tégelyes szemhéjtust és egy különleges kialakítású applikátort tartalmaz. A tus tégelye állítólag megfelelően kézre áll, könnyen nyitható, állaga pedig olyan, hogy száradásig könnyen, nyom nélkül lemosható, illetve lehetővé teszi precíz cicaszemek és eldolgozott szélű, “füstös” szemsminkek elkészítését is.

Mindehhez pedig ott a spéci applikátor, melynek feje egy hajlított kampóhoz hasonló kialakítású, aminek mindkét oldalára felvihető a festék, majd eldolgozható a szemhéjon. A kéz stabil tartását segíti a nyél nagyobb, gyűrű formájú része, ami lehetővé teszi, hogy használat közben az applikátort az arcunkhoz támasszuk, így stabilizáljuk.

Mint az a márka oldalán olvasható, Terri Bryant célja az volt, hogy a sminkelést oly módon gondolja újra, hogy könnyebb és vidámabb dolog legyen elérni mindenkinek azt a megjelenést, melyet szeretne, minimális erőlködéssel.