Krémmánia magazin

Egy hely, amit most a koronavírus miatt inkább kerülj el

Azt mostanra már mindenki tudja, nem javasolt tömegbe menni, rendezvényeket látogatni (azokat sem, amiket még esetleg megtartanak), inkább maradjunk otthon, ne menjünk sehová. Karantén azonban (még) nincs, így a bevásárlások viszonylag zökkenőmentesen zajlanak, a prioritás pedig meglehetősen eltolódott. Míg a tartós élelmiszerek polcai ürülnek, a dekorkozmetikai pultok előtt pangás van. Nyilván. A kézfertőtlenítő gél nem ott van, a többire pedig ráérünk.

Mégis, talán épp ez a helyzet lehet csábító, hogy végre tülekedés nélkül végignézzük az állványok kínálatát, gyönyörködjünk a színekben, újdonságokban, de jobb, ha mindezzel óvatosan bánunk!

Jobb nem használni a display-ek tesztereit. (Illusztráció: Getty Images/Jacob Wackerhausen)

Mindent a szemnek, semmit a kéznek

Nézegetni persze szabad, miért ne, de azt javasoljuk, ne most kezdjétek végigtapogatni a színmintákat, kipróbálni a tesztereket, legyen az pumpás, tégelyes, akármilyen. Máskor sem nevezhetők tisztának ezek a mintapaletták, ebben a koronavírus-veszélyes helyzetben pedig jobb félni, mint megijedni – csak, hogy újabb közmondással éljek.

Ezt a vélekedést osztja például a MAC is, amelynek angliai üzleteiben az Estée Laundry információi szerint már bevezettek egy “no touch environment” intézkedést, amelynek értelmében a sminkmesterek nem használhatják sminkkészleteiket a vendégeken, sőt, az egyszer használatos eszközökhöz is csak a vásáról nyúlhatnak, ők nem érinthetik meg azokkal sem vendégeiket. Saját magukon sem mutathatnak be sminkelési, alkalmazási módszereket, egy fotó tanúsága szerint pedig van, ahol a sminkállványokat is letakarták, biztos ami biztos.

Az intézkedéssel kapcsolatban megkerestük a márka magyarországi képviseletét, hogy itthon milyen intézkedéseket vezettek be, illetve terveznek bevezetni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, de egyenlőre még nem kaptunk választ. Bármilyen információ esetén cikkünket kiegészítjük.