Krémmánia magazin

Kézkrémek nagyon száraz, igénybe vett bőrre

A legkeményebb téli hónapokban sem volt még soha olyan száraz a kezem, mint amilyenné a kézfertőtlenítő géltől és az emelt számú kézmosástól vált az elmúlt napokban – és sajnos, úgy tűnik, ez még csak a kezdet. Bár a száraz kéz legyen most a legnagyobb a baj, mégis sokunkat érintő probléma, kikerestem ezért, melyek a legdurvább kézszárazsággal is elbíró, akár webshopból is beszerezhető, nagyon jó értékelésű kézkrémek a Krémmánián, amik nektek is segítségetekre lehetnek.

Azt azonban hozzátenném, a lista egyetlen kézréme sem ér annyit, hogy külön vásárlást szervezz rá, amíg a koronavírus-veszély a nyakunkon van. Ha nem tudod összekötni más, halaszthatatlan bevásárlással a beszerzését, simán tedd félre az infót későbbre és vedd meg azt, ami legelőször az utadba kerül vagy használd azt, amit otthon találsz. Ha kézkrém nincs, hát ott a testápoló.

A Lidl sajátmárkás kézkréme, a Cien SOS Kézkrém évek óta a legnépszerűbb bőrápolók között van a Krémmánián. Kedvező az ára, hatékonyságát pedig a patikai versenytársakéhoz szoktátok hasonlítani. Ekcémás bőrön is nagyon jól működött már sokatoknál, de számoljatok vele, hogy mint az ilyen krémek általában, testes, nehezebben beszívódó fajta. Értékelése: 4,58.

A Neutrogena Norwegian Formula Kézkrém Concentrated megkerülhetetlen a témában, melynek több típusa is jó értékelésű a Krémmánián. A legnépszerűbb ez a klasszikus kék tubusos, melyből egy picike is elég, hogy ápolja a száraz bőrt. Állaga sűrű, a felszívódásra nála is várni kell, ellenben a vélemények alapján tényleg szépen helyrehozza a kirepedezett, száraz bőrt is. Értékelése: 4,19.

Szintén évek óta toplistás a témában a The Body Shop Hemp Hand Protector Kézkrém, ami közel kétszáz vélemény után is 4,45-ös értékelésű. Azt írtátok róla, hogy illata meglehetősen karakteres, de ennek ellenére is megéri rá beruházni, ugyanis csodásan ápolja a kezeket, sokaknak az ekcémás bőrön is segített.

Drogériás viszonylatban a Balea Urea Kézkrém is nagy favorit, mely 5% ureát tartalmaz. Nem spóroltak esetében az illatanyaggal, de úgy tűnik, a hatékonysággal sem. Bár volt akinél nehezebben szívódott fel, este használva sokatoknál segített benne, hogy reggelre regenerálódjon a kézfej bőre, árban pedig szintén abszolút kedvező alternatíva. Értékelése: 4,4.

Magyar márka sikerterméke a Tibolina Kézkrém és Testkrém, mely többféle méretben, kisebb tubusos és nagyobb tégelyes kiszerelésben is kapható a patikákban és online. 4,52-es értékelése is már árulkodik róla, hogy tényleg hatásos bőrápoló, ráadásul esetében többen is kiemeltétek, hogy gyorsan felszívódik.