Krémmánia magazin

A L’Oreal Csoport is beszállt a koronavírus elleni küzdelembe

A világ legnagyobb kozmetikai óriáscége, a L’Oreal Csoport is bejelentette, gyors és hathatós segítséget akarnak nyújtani a koronavírus elleni küzdelemben, ezért nem csak a kézfertőtlenítők gyártásába kapcsolódtak be, de 1 millió eurót is adományoznak az európai helyzet javítására.

A L’Oreal Csoport párizsi központi épülete. (Fotó: Laura Stevens/Bloomberg via Getty Images)

Szolidaritási programjáról az Allure tudósított, de a WWD is hírül adta,  mely idézte Jean-Paul Agon, a L’Oreal elnök-vezérigazgatójának nyilatkozatát is, miszerint “Ebben a kivételes krízishelyzetben a felelősségünk, hogy minden lehetséges módon részt vegyünk a közös erőfeszítésekben. Intézkedéseinken keresztül szeretné kifejezni a L’Oreal az elismerését, támogatását és szolidaritását mindenki felé, aki rendkívüli bátorsággal és odaadással küzd a világjárvány megfékezéséért.”

A következő hetekben gyáraikban jelentős mértékben megemelik a fertőtlenítőszerek gyártását, hogy segítsék az európai egészségügyi intézmények munkáját. A La Roche-Posay alkoholos géleket fog biztosítani több európai kórház, ápolóotthon, valamint partner gyógyszertárai számára, a Garnier pedig ingyenes fog többmillió darab kézfertőtlenítőt eljuttatni az élelmiszer értékesítési csatornában résztvevő európai partnerei számára, hogy segítsék azok munkatársainak védelmét.

Ezen kívül a WWD cikke szerint a L’Oreal Csoport befagyasztja minden követelését a kis- és középvállalkozásokkal szemben (jellemzően ilyenek a parfümériák, hajszalonok), egészen addig, míg azok újra folytathatják tevékenységüket.

A cégcsoport alapítványa továbbá 1 millió eurót adományozott azon partnerszervezetei számára, melyek komoly részt vállalnak a koronavírus ellen küzdelemben, ily módon pedig szociális munkásoknak, önkénteseknek juttatnak el tisztálkodócsomagokat, melyek tusfürdőt, sampont és kézfertőtlenítőt is tartalmazni fognak.