Krémmánia magazin

Kylie Jenner nem is olyan gazdag, mint állítja magáról

Tavaly márciusban robbant a hír, hogy a Forbes a világ legfiatalabb milliárdosává avanzsálta Kylie Jennert, köszönhetően az általa alapított, majd nemrégiben a Coty-nak eladott Kylie Cosmetics piaci sikereinek. Most azonban fordult a kocka, maga a Forbes tette közzé a helyreigazítást, miszerint Kylie Jenner már biztosan nem milliárdos, sőt, talán sosem volt az.

A Forbes szerint Kylie Jenner már nem a világ legfiatalabb milliárdosa.
A Forbes szerint Kylie Jenner már nem a világ legfiatalabb milliárdosa. (Fotó: Rich Fury/Getty Images)

Az összegyűjtött információik, elemzéseik alapján ugyanis úgy látják, a cég sikerét sokkal nagyobbnak tüntették fel, mint az valójában volt. A Jenner-Kardashian családról tudvalévő, hogy szeretik a család sikerességét felnagyítani, Kylie vállalkozására nézve azonban ez különösen is igaznak tűnik. Évek óta valótlan adatokat adtak ki a cégről, többek között a Forbes számára is.

Mikor az év elején híre ment, hogy a Coty 51%-os tulajdonrészt vásárolt a cégben, az ügyletet az egyik legnagyobb hírességhez köthető üzletnek nevezték, amelynek során a cég értékét 1,2 milliárd dollára becsülték fel. A Forbes azonban átvizsgálta a szerződéskötést követően elérhető vált Coty-s iratokat és észrevette, hogy a számok feltűnően mások. Bár a Kylie Cosmetics valóban sikeres vállalkozás, közel sem tudhat magáénak olyan hatalmas bevételeket, mint azt korábban kommunikálták – inkább csak a harmadát annak az évi 360 millió dollárnak, amit Jennerék állítottak. A múlt évben indult arcápolási vonaláról például a cég képviselői azt mondták, már az első 1,5 hónapban 100 millió dolláros bevételt hozott, holott az iratokból az derült ki, hogy év végéig is “csak” 25 millió dolláros bevételt érhettek el. Mindezeken felül az is sejthető, hogy a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés a Kylie Cosmetics-et is épp olyan érzékenyen érintette mint minden más szépségipari vállalatot, mindezek alapján pedig a Forbes úgy tartja, a cég jelenleg közelében sincs annak a vélt vagy valós értékének, melyet a Coty-üzlet idején tartottak róla.

Végül úgy döntöttek, hivatalosan is megfosztják Kylie Jennert Forbes-koronájától és címétől, amiről persze Jennernek is meg van a véleménye. Felháborodott Twitter posztot tett közzé, melyben komolytalannak nevezte a gazdasági lapot.

Aggódni azért nem kell, egyhamar nem jut még Kylie koldusbotra, személyes vagyonát még most is valahová 900 millió dollár alá lövi be a Forbes.