Krémmánia magazin

Ezt érdemes tudni Rihanna Fenty Skin arcápolóiról

Rihanna tovább bővítette Fenty Beauty szépségmárkáját, ezentúl nem csak sminktermékek, hanem arcápolók közül is válogathatunk. A hangos dobpergés után azonban a nagy attrakció elmaradt, a hónapok óta várt újdonságok wow-faktora messze elmarad az első alapozókétól. Míg azok az inkluzivitás zászlóshajói lettek, feladván a leckét a nagy beauty márkáknak is, hogy hasonlóan széles színskálával rendelkezzenek, addig a három Fenty Skin bevezető termék ilyen extrákat saját területükön nem tudnak felmutatni.

Fenty Skin újdonságok
Fenty Skin újdonságok (Fotó: fentybeauty.com)

A három vegán újdonság között egy arctisztítót, egy tonert és egy fényvédős hidratáló krémet találunk, melyek szépen illeszkednek a pasztell dizájnba, a hatszögletű méhsejt forma azonban esetükben elmarad. Pillantásnyi izgalmat a fényvédő tartogat a számunkra, az ugyanis strapabíró, utántölthető kiszerelést kapott, így ha valakinek bejön a krém, később elég belőle csak a töltőflakont megvásárolnia – hogy mindez mennyivel környezetbarátabb megoldás? Jó kérdés, ránézésre semennyivel, de reméljük, tévedünk.

Ha már szó esett a fényvédőről, folytassuk is annak bemutatásával cikkünket. Becsületes neve HYDRA VIZOR INVISIBLE MOISTURIZER BROAD SPECTRUM SPF 30 SUNSCREEN, melyet minden bőrtípusra ajánlanak, legfőbb előnyei közt pedig a lotion állagot, a gyors és teljes felszívódást emlegetik. Kiszerelésének abszolút pozitívuma, hogy pumpás, az SPF 30-as fényvédelmet pedig kémiai fényvédőkkel biztosítja (jó hír, hogy a tenger élővilágára káros oxybenzone és octinoxate nincs benne). Tartalmaz Niacinamide-ot és többféle hidratáló összetevőt is, mely dicséretes, kevésbé, hogy feleslegesen rózsás színű, továbbá illatosított is – helyettük egy-két gyulladáscsökkentő összetevővel jóval tetszetősebb lenne a termék.

Arcápolási rutin szerint visszafelé haladva következzen a FAT WATER PORE-REFINING TONER SERUM, ami Lab Muffin tesztje alapján egy egészen testes, ragacsos toner – okos döntés volt hát a szérum nevet is ráakasztani, így mindenki annak látja majd, aminek akarja: könnyű szérumnak vagy nehéz tonernek. A termék egyébiránt a pórusokat veszi célba, valamint csökkenti a sötét foltok láthatóságát, ragyogóbbá, simábbá teszi a bőrt. Mindezt nagyban köszönheti annak, hogy Niacinamide-ot fő helyen tartalmaz, ami szuper dolog, mellette még antioxidáns ginko biloba kivonat tartalma, ami említésre méltó, valamint többféle más növényi kivonat is megtalálható benne – érzékeny, rosaceás bőrűek jó ha tudják, a csodamogyoró vizes kivonatát fő helyen tartalmaz.

Végül, a trió harmadik tagja a TOTAL CLEANS’R REMOVE-IT-ALL CLEANSER arctisztító, mely sminklemosó is egyben.  Pozitívuma, hogy SLS- és SLES-mentes, krémes állagú, habzó arctisztító, édeskés illattal és különféle növényi kivonatokkal. A rózsás színt ez a termék is megkapta, ami vélhetően a Fenty rajongók kedvence lehet.

TOTAL CLEANS'RFAT WATERHYDRA VIZOR
< >
HYDRA VIZOR INVISIBLE MOISTURIZER BROAD SPECTRUM SPF 30 SUNSCREEN

Hogy kiknek is szánhatta Rihanna az újdonságokat? 25-35 dolláros (7-10 ezer forintos) ára alapján semmiképp sem egy drogériás tucattermék (még Amerikában sem), amiről már a látvány is tanúskodik. Az összetevőket tekintve azonban a clean beauty meglehetősen rugalmas értelmezését láthatjuk, amibe simán beleférnek a felesleges illatanyagok és színezékek, melyektől mentes arcápolókat ezen az árszinten már bőven találhatuk.