Krémmánia magazin

Bővít a Byredo, ezentúl sminktermékeket is gyárt a parfümmárka

Október elején jelenik meg a luxusillatairól ismert Byredo első sminkkollekciója, melyet szokatlan színárnyalatok, tiszta formulák és különleges csomagolás jellemez – adta hírül a WWD. A sminkermékeket a márkaalapító Ben Gorham Isamaya Ffrench sminkmesterrel valósította meg, mint kiderült, már csaknem három éve elindították a közös munkát, mely most őszre ért be.

Újdonság: Byredo sminktermékek (Fotó: instagram/byredo)

Ffrench úgy nyilatkozott a WWD-nek, olyan sminktermékeket létrehozása volt a céljuk, melyek “lehetővé teszik az embereknek, hogy játsszanak identitásukkal és egyúttal arcukat is dekorálják”.  Ennek szellemében jött létre a Byredo Makeup Colour Sticks, mely 16 árnyalatban jelenik meg, használata pedig csak rajtunk múlik: színezhetjük vele szemhéjunkat, színtől függően jók lehetnek pirosítónak, arcárnyalónak, de ajakrúzsként is működnek.

Mellettük kimondott ajakrúzsok is tartoznak az újdonságok közé, a Byredo Makeup Lipstick esetén pedig már a dizájn is roppant látványos. Míg az univerzális stick-ek egyszerű letisztult ezüst hüvelyt kaptak, addig a rúzsok ívelt, arany-ezüst változatban érkeznek. Szatén és matt finisű rúzsok lesznek az elsők, gazdag, intenzív színekkel – a hírek szerint olyanokkal, melyek népszerűek, keresettek és kedveltek. Vagyis kék és zöld nem várható esetükben.

Megjelenik egy sminkpaletta is, a Byredo Makeup Sciomancer Palette öt csillogó, intenzív színt tartalmaz, melyeket érdemes úgy nézni, mint a Stick festékeket kiegészítő, ízlésesen csomagolt lehetőségeket. Ennél nagyobb volumenű színáradat jövő év elejére várható, 2021. februárra tervezik egy 18 színt tartalmazó sminkpaletta bevezetését.

Hogy teljes legyen a kép, egy fekete szempillaspirál és szintén fekete szemhéjtus, valamint egy ajakbalzsam is tartozik a nyitó kollekcióba, a termékek árai 29 és 39 euró között lesznek.