Krémmánia magazin

Egy új trend, amit Neked is érdemes követned: Természetesség & minimalizmus a bőrápolásban (x)

Valószínűleg a Te fürdőszobai szekrényedben is tucatnyi termék sorakozik olyan hangzatos összetevőkkel, melyeknek a feléről a mai napig nem igazán tudod, pontosan mire jók. Bizonyára már bele is bonyolódtál a bőrápolási rutin lépéseibe, és időd sincs igazán arra, hogy naponta 30-40 percet krémezéssel, kenegetéssel tölts el a tükör előtt.

Laponie
Laponie

Mit jelent a minimalista bőrápolás?

Sajnos minél több bonyolult, „sokösszetevős” készítményt használsz, annál nagyobb az esélye annak, hogy bőröd védekezőképessége és pH egyensúlya lenullázódik. Valljuk be, egyre nehezebb minket palira venni, mert bizony átlátunk a marketingszakemberek csalafintaságain. A minimalista bőrápolás igényét az egészséges életmódra való törekvés és a tudatosabb fogyasztói döntések hívták életre. Az új irányzat egyik célja, hogy kevesebb termékkel érj el látványosabb eredményeket. Másfelől – és ez az, ami igazán lényeges – olyan alapanyagok legyenek a kozmetikumokban, melyek bizonyítottan hatásosak, természetesek, és kizárják az irritáció lehetőségét.  Az összetevők listája mintegy harmadára csökkent: a (gyakran környezetbarát) tubusokba, tégelyekbe jóval kevesebb, ugyanakkor sokkal jobb minőségű, növényi eredetű hatóanyag kerül.

Laponie arcolaj
Laponie arcolaj

Laponie – prémium, vegán kozmetikumok az érzékeny bőrűek számára

Gyönyörű, letisztult csomagolás, hatékonyságra és egyszerűségre való törekvés. Kristina Pentti, a márka alapítója és vezérigazgatója éveken át küzdött extra problémás, gyulladt, pattanásokra, rosaceára és seborrheára hajlamos bőrével. Mígnem egy nap megelégelte, hogy egyelten kozmetikum sem hozta el számára a kívánt eredményt, ezért saját vállalkozásba fogott. Miután kitanulta a szakma fortélyait, belevágott a minimalista készítmények gyártásába és tesztelésébe. A skandináv Laponie termékek címkéjén általában 10-12 összetevőnél nem olvashatsz többet, és ez egyáltalán nem véletlen. A cég gondosan megválogatja, hogy mi kerülhet (és mi nem kerülhet) bele kozmetikumaikba. Kőolajszármazékok, szilikon, alkohol, szintetikus illat- és színezőanyagok, illetve mesterséges tartósítószerek például szóba sem jöhetnek.

Laponie kozmetikumok
Laponie kozmetikumok

A kevesebb néha több! – ha érzékeny, problémás bőrrel rendelkezel, ezt Neked is mindenképpen érdemes szem előtt tartanod!

A cikk a Laponie támogatásával készült.