Krémmánia magazin

Amanda Gorman visszahozta a divatba a párnázott hajpántot

Az Egyesült Államok 46. elnökének, Joe Bidennek beiktatási ünnepsége sok szempontból egyedülálló volt, Amanda Gorman kortárs költő és aktivista beszéde például biztosan emlékezetes pontja marad az eseménynek. A fiatal lány ráadásul nem csak arról gondoskodott, hogy mondanivalója értékes legyen, de megjelenése is tökéletesen kifogástalan volt – a Prada legnagyobb örömére pedig egy szempillantás alatt rántotta vissza a divattrendek fősodrába a párnázott hajpántot.

Amanda Gorman a beiktatási ünnepségen tartott beszéde alatt viselte a látványos hajpántot. (Fotó: Patrick Semansky-Pool/Getty Images)

A gyönyörű, tűzpiros hajpánt ugyanis, mely frizuráját ékesítette, és amely olyan volt, mint egy modernkori korona, az olasz divatház 2019-es nagy dobásának számított. Az azóta eltelt idő alatt azonban picikét lecsengeni látszott körülötte a hype – pláne, hogy a globális járványhelyzet nem kedvezett semminek ami elegáns, alkalmi jelleget kölcsönöz – mackónadrághoz mégsem kell tiara.

prada szatén hajpánt
Az ominózus Prada párnázott hajpánt

Hogy a hajpánt iránti fellángolás meddig tart, jó kérdés, mindenesetre összegyűjtöttünk rá néhány alternatívát, ha úgy érzitek, most azonnal szükségetek van egy ilyen látványos kiegészítőre.

Ganni – Net-a-Porter – 75 €

Sinsay – 1095 Ft

Red Valentino – Modivo – 31580 Ft

ASOS – 3,30 €

Vero Moda – Answear – 3140 Ft

Amanda Gorman beszédét itt hallgathatod meg: