Krémmánia magazin

Ez a weboldal (tényleg) segít a megfelelő árnyalatú alapozó kiválasztásában

Az online alapozó vásárlás legnagyobb hátráltatója, hogy nézegethetjük napestig a swatch-okat, nem garancia, hogy élőben is úgy fog passzolni bőrszínünkhöz a kiválasztott árnyalat, mint ahogyan azt várjuk. Pláne, mióta tisztességes márka 30 szín alatt nem is dob piacra alapozócsaládot.

alapozó választás
Illusztráció: Getty Images

Ebből az okból született meg a findation.com, amit ha még nem ismertek, feltétlen keressetek fel. Adatbázisában ugyanis ott van minden márka minden terméke – de azok egészen biztosan, amikre a döntő többség rákeresne.

Ahogy tapasztaltuk, az abszolút újdonságok esetén kell némi átfutási idő, hogy ide is felkerüljenek, de ahogy írják magukról,

  • 1577 márka
  • több mint 8000 termékének
  • 68000 árnyalata található az adatbázisukban.

Működése pedig pofonegyszerű, legördülő listából választjuk ki, milyen márka milyen alapozóját és annak melyik árnyalatát használjuk jelenleg, majd a rendszer kidobja, hogy más márkák esetén melyik lesz a nekünk való. Persze több alapozót is megadhatunk, sőt, érdemes is minél többet, hisz így még pontosabb eredményt kapunk, amit szűkíthetünk márkákra, valamint elküldhetjük magunknak e-mailen is.

Findation.com
Findation.com

A netes fórumokat olvasgatva azt találni, hogy a többség elégedett volt az oldal által adott eredménnyel, de kétségtelen, hogy érdemes minél több alapozót megadni a pontos ajánláshoz.

Így néz ki a findation találati listája:

Findation.com - eredménylista
Findation.com – eredménylista