Krémmánia magazin

Új magyar kozmetikai márka: almost 1.618

Új, minimalista összetételű arcápolókat kínáló kozmetikai márka jelent meg, a magyar PHI Cosmetics szárnyai alatt nevelkedett almost 1.618 különféle szérumokat kínál a tudatos bőrápolás iránt érdeklődők számára.

almost 1.618
almost 1.618

Az almost 1.618 megalkotásánál az volt a cél, hogy egy natúr, károsanyagoktól mentes, minimalista formulákból álló termékcsaládot hozzunk létre, amelyben a fókuszt a hatóanyagokra helyeztük”- mondta el Szujó Nóra, élelmiszer- és biomérnök, az almost 1.618 fejlesztési csapatvezetője.

Az almost 1.618 szérumokban egytől egyig natúr emulgátort, natúr tartósítószereket, natúr humektánsokat (nedvességmegkötő anyagokat), natúr zselésítő anyagokat használtak. Ezek a termékeknél – noha mind natúr alapanyagokból épülnek fel – a fő szempont a koncentrált hatóanyagok előtérbe helyezése volt, nem pedig a növényi összetevők hangsúlyozása.

Az almost 1.618 kollekció 14 kozmetikumból áll, ezek többsége mono– és biserum, de található közöttük egy-egy toner, fluid és olajkeverék is.

almost 1.618 5% Niacinamide natural monoserum

Az almost 1.618 niacinamide monoszérum a kevesebb néha több elvét követve 5%-os.   Dermatológiai kutatások alapján a niacinamide 4%-ban alkalmazva a leghatásosabb, jóval nagyobb arányú használatával fordított hatásmechanizmust válthat ki a reaktívabb bőrnél: kiütések, irritáció, nyugtalan bőrállapot jelentkezhet.

A niacinamid vagy másnéven B3 vitamin főként a problémás bőr számára jelent hosszútávú megoldást azáltal, hogy részt vesz a bőr felborult barrierfunkciójának helyreállításában, amelytől nagy általánosságban a bőrgubancok eredeztethetők. Azon túl, hogy jelenléte elengedhetetlen a bőrvédőgát helyes működéséhez megannyi specifikus bőrproblémában elsősegélyt nyújt: zsíros bőr, gyulladások, akne, foltok, hegek.

almost 1.618 10% Argireline + Tripeptipe5 natural biserum

A formulába fő komponensként a legismertebb peptid, az Argireline került bele. Közismert nevén csak botoxutánzó peptidnek nevezik, ugyanis a mimikai ráncok ellen bevethető legjobb instant hatóanyag, azzal a különbséggel, hogy nem idegbénító módszerrel dolgozik bőrünkben.

Elsődleges funkciója az arcbőr általános kinézetének feljavítására összpontosul. Hatékonysága klinikailag bizonyított, ellazítja a ráncok megjelenéséért felelős arcizmokat. Feltöltő hatással bír, és a bőrnek megfiatalodott, ellazult kinézetet kölcsönöz. Ez elsősorban egy „quick lifting” hatás, és nem tart hónapokig, de nagyon hatásos, ha rapid és üde arcbőrt szeretnénk viszont látni a tükörből.

Nem maradt ki a formulából a palmitoyl Tripetide-5 sem.  Bőrünk kollagéntermelése a kor előrehaladtával folyamatosan csökken, ezáltal könnyebben válik rugalmatlanná és érzékenyebbé a káros hatásokkal szemben. Ez a multipeptid képes hatni a sejtek osztódásáért felelős TGF-Beta faktorra (fehérje növekedési faktor), bőrünket belülről készteti kollagéntermelésre. Továbbá képes kapcsolatot létesíteni a bőr sejtjeivel, és jelezni a káros méreganyagok jelenlétét, ily módon azok időben képesek megfelelően reagálni. Tehát egy okos és kölcsönös kapcsolat a bőrünkbe bejutatott fehérje és saját bőrünk sejtjei között.

Hyaluronic acid natural monoserum

A hialuronsavat nem kell bemutatni, ha bőrápolásról van szó. A bőr és a hialuronsav egymással szorosan együttműködő szövetség. Az egyik legismertebb hidratáló komponens, ami létezik. Különleges képessége, hogy képes saját súlyánál 1000x nagyobb mennyiségű vizet magához vonzani és megkötni. Másrészt erősíti a kollagént, mely a bőrünk rugalmasságáért felel. Egyszerre hidratál, puhít és feszesít. Az almost 1.618 szérumba mindhárom molekulasúlyú hialuronsav belekerült, hogy a lehető legjobb hidratáló hatásban legyen része a bőrnek.