Krémmánia magazin

Alapozótól a pirosítóig, leteszteltük az Annabelle Minerals sminktermékeit (x)

Az Annabelle Minerals teljes arcsmink arzenálját volt szerencsém az elmúlt hetekben tesztelni, nem csak ásványi alapozójukat és korrektorukat, de mattító púderüket és pirosítójukat is kipróbáltam. Így vizsgáztak a kozmetikumok.

Annabelle Minerals ásványi alapozó

Árnyalat kiválasztása: Alapozók esetén az egyik legnagyobb para a megfelelő szín kiválasztása, pláne, ha nincs lehetőség élőben megnézni azokat. Így voltam ezzel én is. Bár a márka holnapjának leírásai is sokat segítettek, a megoldást az Instagramon elérhető applikációjuk nyújtotta, aminek segítségével virtuálisan felpróbálhatjuk a különböző árnyalatokat. A weblap alapján kettő közt vacilláltam, végül ez az alkalmazás adta meg a választ, és mint utána kiderült, sikerült eltalálnom a színt. Amire figyeljetek, hogy világos, természetes fénynél próbáljátok ki.

Egyébként rengeteg alapozó árnyalatuk van, ráadásul háromféle fedéssel (fényes, matt, fedő), altónusok szerinti csoportosítással, összesen 66! Közülük a fedő hatású, Natural Fair árnyalatot teszteltem.

Annabelle Minerals Fedő hatású alapozó - Natural Fair
Annabelle Minerals Fedő hatású alapozó – Natural Fair

Alapozó felvitele: Megmondom őszintén, az alapozó púder állagától tartottam egy kicsit, nem lesz-e macerás a használata, mennyire hullik a ruhámra miközben sminkelek és hasonlók. Végül meglepően jól vizsgázott:

  • hogy sminkecsettel vigyük fel, adja magát, ez volt az első ahogy leteszteltem. Úgy vettem észre, ez a módszer azoknak lehet szimpatikus, akik viszonylag enyhe fedést szeretnének, egy kis színkiegyenlítést, de nincs különösebb bőrprobléma, például tágabb pórusok vagy egy-két patti, amit eltüntetnének. Gyorsan át lehet menni vele az arcon, szép egyenletesen eloszlatható így is.
  • ami igazán bevált számomra, az a sminkszivaccsal történő felvitel. Nem vett fel sokat a termékből, abszolút hibátlanul el lehetett oszlatni, nagyon tetszett a fedés intenzitása és az, hogy még így is természetes maradt az összhatás.
  • a márka ajánlása szerint arckrémhez keverve is jól működik, ezt kipróbáltam a Soft Cream hidratáló krémükkel (ami egyébként meglepően kellemes, könnyed készítmény), és valóban. A netes ajánlás alapján a tégely tetejében kevertem össze a kettőt, épp olyan jól működött mint a sminkszivaccsal, és ezen a ponton kiemelnék még egy lehetőséget: fényvédőnket is ily módon színezetté tehetjük. Mivel így mi adagolhatjuk a fedés intenzitását, nem fordulhat elő az a probléma, ami sok színezett fényvédőnél, hogy a szükséges mennyiség esetén már maszkhatást kapunk. Ellenben így egy lépésben megoldjuk a dolgot reggelente.

Napközbeni tapasztalatok: Felvitelt követően pár perc alatt egybeolvad a bőrrel a szín, nagyon jól egységesít, és ez kitart egész nap. Egész napokra is viseltem az alapozót, tökéletesen bírta, nem nehezítette el a bőrömet és még a szemkörnyéki ráncokat tekintve is jól vizsgázott.

Ami még ennél is jobban tetszett, az a mattító hatása. Kombinált bőröm van, ami sok alapozótól már pár óra alatt kicsillog, ennél pedig egyértelműen sokkal tovább bírta még akkor is, ha a mattító púderből nem vittem fel. A finish nem fullasztóan matt, de nem is dewy hatás (hála az égnek), és ezt a természetes állapotot volt képest sokkal tovább fenntartani.

A szárazabb bőrterületeket úgy vettem észre, hogy sminkszivaccsal eldolgozva vagy krémmel keverve nem emeli ki, szimplán púderként használva az orr körül észrevettem, hogy a náthás helyzettől picit szárazabbá vált bőrterület látható volt.

Annabelle Minerals Ásványi korrektor

Árnyalat kiválasztása: Vele egyszerű volt a dolgom, ugyanis minden alapozóhoz van dedikált korrektor is, elég az alapozó színét megtalálni és a korrektorból csak ugyanazt a nevűt megrendelni.

Korrektor felvitele: Kipróbáltam szemkörnyéken és pattikon is, szerintem mindkét célra bevethető. Mi több, nekem viszonylag tág pórusaim vannak az orromon és homlokomon, de ez sminkszivaccsal feldolgozva gyakorlatilag leradírozta őket. Tényleg nagyon elégedett vagyok a képességeivel, nem vártam ilyen hatást.

Mivel nincsenek sötét karikáim, szemkörnyékre szimplán sminkecsettel vittem fel, számomra hozta az elvárt fedést, pattik esetén pedig a sminkszivacsos megoldást választottam, ezzel szépen el tudtam dolgozni a pöttyök környékén.

Annabelle Minerals ásványi korrektor - Natural beige
Annabelle Minerals ásványi korrektor – Natural beige

Napközbeni tapasztalatok: Ennek hatását nehéz elválasztani az alapozótól, hisz együtt használtam vele, de az kétségtelen, hogy a kettő színe tényleg passzol egymáshoz, az alapozóval együtt megfelelő fedést biztosítottak, és a póruseltüntető hatásuk is megmaradt, amit igazán nagyra értékelek.

Annabelle Minerals Pretty Matt matt hatású púder

El kell árulnom, ez a termékük nem volt számomra újdonság, ugyanis a múlt évi Krémmánia Beauty Box-ban is szerepelt és akkor volt lehetőségem kiróbálni. Pontosabban azóta is töretlenül próbálgatom, ugyanis tényleg nagyon jól mattít, az elmúlt nyáron folyamatosan ezt használtam erre a célra.

Annabelle Minerals Pretty Matt matt hatású púder
Annabelle Minerals Pretty Matt matt hatású púder

Mattító púder felvitele: Simán púderecsettel viszem fel, számomra elég T-vonalban végigsuhintani vele. Kevés is elég, szépen eldolgozható, semmi nehézséget nem tudok felhozni a használatával kapcsolatban.

Napközbeni tapasztalatok: Az igazság az, hogy már maga az alapozó is olyan jól mattított, hogy reggelente különösebben szükségét nem éreztem, hogy még ebből is tegyek magamra. Napközben pedig elég volt egyszer, valamikor kora délután elővenni, és így bírta a sminkem az esti lemosásig. Szép, láthatatlan réteget ad, miközben valóban tompítja a bőr csillogását. Amit ajánlok mellé, az a márka többször használatos tégelye, amihez jár egy puha púder párna is. Ha magunkkal szeretnénk vinni a táskánkban, ez tökéletes kiszerelést ad neki: pillekönnyű és pont jó a mérete is.

Annabelle Minerals Ásványi pirosító

Pirosító felvitele: Kiszerelése ugyanolyan mint az alapozóé vagy a korrektoré, por állagú a készítmény, amit sminkecsettel vittem fel az orcákra. Egészen kevéske is szépen árnyalta a bőrömet, de ha valaki erősebb sminket szeret, az sem akadály, úgy vettem észre, szépen építhető, rétegezhető a készítmény.

Én  az egyik legnépszerűbb, Lily Glow árnyalatot próbáltam ki, ami egy nagyon picit lilás beütésű, rózsaszín árnyalat, finoman fénylő hatással. Mindez nem túlzó, hétköznapokra is abszolút szép kiegészítője a sminknek, tetszett az a finom ragyogás, amit az arcom kapott tőle.

Annabelle Minerals Ásványi Pirosító - Lily Glow
Annabelle Minerals Ásványi Pirosító – Lily Glow

Napközbeni tapasztalatok: Elégedett vagyok a tartósságával és azzal, hogy szépen építhető, a mennyisége pedig határozottan kiadós. Ha szeretitek a monokróm sminkeket, ezek a pirosítók szemhéjpúderként is használhatók, és tapasztalatból mondom, érdemes is kipróbálni. Gyönyörű színe van szemhéjon, ahová ha picit többet viszel fel, még inkább előjön az árnyalat finom csillogása is. Nappalra sem túlzó, és őszintén szólva várom már a napot, amikor esti rendezvényen is kipróbálhatom.

Végül egy utolsó, általános megjegyzés: ha még nem ismeritek a márkát, vagy csak inspirációra vágytok sminketekhez, nézegessétek az Instagram oldalát. Vállalható, és elkészíthető sminkekről vannak videók, sminktippjeik, tanácsaik érthetőek és hasznosak, modelljeik akár mi is lehetnénk.

A cikk az Annabelle Minerals támogatásával készült.