Krémmánia magazin

Leteszteltük: Maria Galland Hydra’Global Bőrszomjoltó Maszk (x)

Egy vadiúj bőrápolót teszteltem az elmúlt napokban, a Maria Galland Hydra’Global Bőrszomjoltó Maszkot, mely a márka újdonsága, a Hydra’Global termékcsalád tagja.

Első benyomás

A maszk tubusos kiszerelésű, ami tetszett, tekintve, hogy így higiénikus használatot biztosít. Leírásában is szerepel, hogy unisex termék, és valóban, nem csak megjelenése, illata is kedvelt lehet nők és férfiak számára egyaránt. Friss gyümölcsös-citrusos illatú, nem túlzó, inkább kellemes.

Maria Galland Hydra’Global Bőrszomjoltó Maszk
Maria Galland Hydra’Global Bőrszomjoltó Maszk

Összetevők, hatóanyagok

Intenzív hidratálást nyújtó maszkról van szó, és ennek megfelelően szuper hidratáló összetevőket találunk benne, leírása szerint három hatóanyagkomplex is kifejti hatását:

  • az EnergyBooster Complex vörös alga kivonat és oligofurcellarán kivonat tartalmának köszönhetően serkenti a bőr aktivitását, fokozza a bőrsejtek energiaszintjét és csökkenti a fáradtság jeleit.
  • a Hydra-Protect Complex hidratáló hatást fejt ki, javítja a bőr nedvességmegtartó képességét, és fokozatosan újrahidratálja a bőr különböző rétegeit.
  • a HYDRA 2 Complex pedig nem más, mint egy hialuronsav hatását fokozó komponens, valamint négy-molekuláris hialuronsav együttesen, ami segíti az azonnali és hosszan tartó hidratálást.

Használata

Megtisztított, száraz bőrre kell felvinni a maszkot, úgy tapasztaltam, hogy nem kell túl vastagon felkenni, inkább mintha jobban bekrémeznénk az arcunkat (mehet bátran nyakra, dekoltázsra is). Állaga könnyed, krémes, színe fehér, szépen eloszlatható, jól terül, és van idő eldolgozni a bőrön.

5-15 percet érdemes várni a következő lépésig, én minden alkalommal kimaxoltam az időkeretet. A hatóidő végére úgy vettem észre, szinte a teljes mennyiséget felszívta a bőröm, épp csak egy kis krémes érzet maradt utána. Ezt lemosni egyébként nem kell, száraz törölközővel javasolt az esetleges felesleget eltávolítani. Ha napközben használjuk, és soknak érezzük, ez jó megoldás lehet, mivel én esténként teszteltem a maszkot, a másik opciót választottam: picit még eldolgoztam a bőrömön, majd egy kis hidratáló krémezést követően zártam a rutinom.

Heti 1-2 alkalommal elég használni, és érdemes kipróbálni úgy is, hogy előtte hűtőben lehűtjük, így egy jó kis plusz, frissítő érzést nyújt.

Maria Galland Hydra’Global termékcsalád
Maria Galland Hydra’Global termékcsalád

Hatása

Mivel nekem alapjáraton dehidratált a bőröm, tökéletes tesztalanynak bizonyultam. Már felvitelt követően pár perccel érezhető volt egy kellemes, frissítő hatás; nehéz ezt pontosan megfogalmazni, de határozottan remek érzés volt. Mire letelt a hatóidő, látványosan üdébb, hidratáltabb lett a bőröm, és szuper puhává is vált mindettől. Szemkörnyékre is használtam, nem csípett, nem irritált, ellenben ezen a területen is prímán kifejtette hatását.

Kiknek ajánlanám?

Ha úgy látod, fáradtnak, színtelennek tűnik a bőröd, olyan, mintha leeresztett volna, és tapintásra is hiányzik a selymesen puha érzet, érdemes időnként egy intenzíven hidratáló maszkkal feturbózni a rutint (persze amellett, hogy átgondolod, még milyen plusz, célzott arcápolásra lehet szükséged).

Ez a maszk úgy gondolom, igazi kis jolly joker lehet bárki számára, gyakorlatilag bőrtípustól, életkortól, nemtől függetlenül, ha úgy érezzük, plusz hidratálásra van szüksége bőrünknek.

További előnyének látom, hogy egy ilyen tubusban jó pár alkalomra elengendő mennyiség van, így összehasonlíthatatlanul kevesebb hulladékot is termelünk, mintha egyszer használatos, zacskós maszkokat használnánk.

A cikk a Maria Galland támogatásával készült.