Krémmánia magazin

Mostantól a ceramid lesz a legjobb barátod! (x)

Ismerősen cseng, de nem tudod pontosan, hogy a ceramidok hogyan és miért váltak ilyen népszerűvé az elmúlt időben? Most beavatunk a titokba, ráadásul a Dove kutatóinak forradalmi felfedezése nyomán abban is biztosak vagyunk, hogy új, állandó szereplője lesz ápolási rutinodnak.

Mik azok a ceramidok?

A bőr szarurétegében természetesen is megtalálható lipidek, azaz zsírban oldódó molekulák, amik rendkívül fontos szerepet töltenek be a bőr megfelelő hidratálásában. Mivel a bőr összetételének körülbelül felét ceramidok alkotják, érthető, hogy nagyban meghatározzák, milyen állapotban van bőrünk, és ezáltal azt is, hogy milyen a megjelenésünk. A ceramidok nagyjából úgy működnek a sejtek között, mint habarcs a téglák között: segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát, segítenek a káros külső hatások elleni védekezésben, táplálnak, ápolnak és hozzájárulnak az egészséges védőréteg kialakításához. Igazi kis szuperhősök.

Miért kell őket pótolni?

Tényleg, miért van szükség extra ceramidokra, ha tele vele a bőrünk? Sajnos, mint oly sok esetben, a nap, a káros környezeti hatások és természetesen a múló idő is ellenünk dolgozik, így a ceramidok pótlása egyre fontosabbá kell hogy váljon mindenki rutinjában. És itt kezdődnek a nehézségek. A kívülről a bőrbe juttatott ceramidok ugyanis nem feltétlenül ott és úgy működnek, ahogy azt szeretnénk.

“A ceramidok túl nagyok lehetnek, és külsőleg alkalmazva, nem pedig a bőrben termelődve nehezebben jutnak a szarurétegbe, nem úgy, mint a Moisture Renew Blendünk esetében” – fogalmazta meg John Bajor, a Dove Kutatás & Fejlesztés csapat tagja. Szerencsére a tudomány most is a segítségünkre sietett, ráadásul az eredmény igen kellemes, hisz csak egy frissítő zuhanyzás választ el bennünket attól, hogy bőrünk új életre keljen.

Ápolás a zuhany alatt

Ha nem kívülről juttatjuk a bőrbe a ceramidokat, akkor belülről kell támogatnunk azok előállítását, és itt jön képbe a Dove kutatóinak izgalmas felfedezése. Megfigyelték, hogy a bőr a Dove krémtusfürdők Moisture Renew Blend összetevő komplexét felhasználva állítja elő saját ceramidjait, amik így nem kívülről érkeznek, hanem a bőrünkben születnek, és így a lehető legjobban illeszkednek egyedi igényeinkhez. Hab a tortán, hogy ez a hatás még jóval a zuhanyzás után is megfigyelhető, azaz a bőr és a Moisture Renew Blend hatékonyan dolgoznak együtt a bőr védőrétegének felépítésén és a nedvesség megőrzésén.

A kellemes krémtusfürdők mélyén igazi nagyágyú összetevők lapulnak: sztearin– és palmitinsav tartalmuk (a bőrben természetesen is megtalálható arányban), táplál és segít megerősíteni a bőr védőrétegét. A glicerin természetes vízmegkötőként magához vonja a nedvességet, így segít, hogy a létfontosságú nedvesség egész nap a bőrben maradjon. A Moisture Renew Blend mellett pedig minden Dove krémtusfürdő tartalmazza a gyengéd tisztító tulajdonságokkal bíró DEFI-t és glicinátot. Előbbi az ikonikus Dove krémszappanokban használt összetevő, a glicinát pedig egy olyan kíméletes tisztító összetevő, ami nem szárítja a bőrt, és jellemzően a prémium kategóriás arcápoló termékekben található meg.

A ceramidok tehát jó barátok, és saját, személyre szabott ceramidjaink előállítása könnyebb, mint gondoltuk. Csak annyit kell tennünk, hogy elmerülünk a Dove kényeztető krémtusfürdőinek habjaiban, a munka javát pedig az okos összetevők és a bőrünk közösen végzi el. És hogy melyik az aktuális kedvencünk?

DOVE NOURISHING SECRETS SOOTHING SUMMER RITUAL TUSFÜRDŐ

A szemet gyönyörködtető csomagolás aloe verát és rózsavizet tartalmazó krémtusfürdőt rejt, amelyet a mexikói nők szépségrituáléi ihlették. Amellett, hogy ápol, és segít megnyugtatni a száraz bőrt nyáron is, az illata frissítő, pont amire a melegebb időjárás beköszöntével mindannyian vágyunk. Összetétele pH-semleges, könnyed textúrája gyengéden tisztít, miközben mélyen hidratálja a bőr felszíni rétegeit. A tápláló formula tartós törődést biztosít az érzékeny bőr számára – segít megőrizni természetes tápanyagait. Az 500 ml-es kiszerelés pedig igazán praktikus, pláne, ha az egész család kedvence lesz.

A cikk a Dove támogatásával készült.