Krémmánia magazin

Ilyen fényvédőre van szükségünk a Purito szerint

2021 elejének nagy botránya volt, mikor bebizonyosodott, a Purito “zöld” fényvédője a rajta szereplő SPF50-es faktorszámhoz képest a valóságban épp csak az SPF 19-et karcolja. A márka miután szánta-bánta vásárlói megtévesztését, online felmérésbe fogott, hogy kiderítse, milyen fényvédőre vágyunk.

Illusztráció: Getty Images

Céljuk a felméréssel az volt, hogy fogyasztóikat bevonják a fényvédőkészítés folyamatába, és együtt, közösen hozzák létre a legjobbat (ami sokak szerint a Purito Centella Unscented Sun akár lehetett is volna, ha hozza az SPF50-et.)

Nos, a közvéleménykutatás lezárult, és immár annak eredményeit is megismerhetjük. Mint Instagram oldalukon írták, 6029 válasz futott be hozzájuk, amelyek alapján a következő eredmények születtek.

Inkább kémiai, mint fizikai legyen a fényvédő

A válaszadók 37,4%-ka szavazott úgy, kémiai fényvédő lenne számára az ideális, míg tisztán fizikaira csak 27,4%-uk vágyik, náluk többen vannak azok is, akiknek a fizikai és kémiai fényvédőt egyaránt tartalmazó termék a tökéletes.

fizikai vs kémiai fényvédők – Fotó: instagram/purito_official

Illatmentes legyen a fényvédő, mi más?

Talán nem meglepő, a döntő többség illatmentes készítményre vágyik – ehhez talán itt, a Krémmánián, nem is kell többet hozzáfűzni.

Illatmentes legyen a fényvédő
Illatmentes legyen a fényvédő – Fotó: instagram/purito_official

Inkább géles legyen, de hidratáljon a fényvédő

Textúráját tekintve a legtöbben gélesre vagy fluidra vágynak (34,4% és 32,1%), annál pedig, hogy könnyed legyen csak az volt fontosabb, hogy hidratálja is a bőrt.

A fényvédő textúrája is nagyon fontos.
A fényvédő textúrája is nagyon fontos. – Fotó: instagram/purito_official

Könnyű érzet, közepes ragyogás – ez az, ami fontos a fényvédőknél

A finish tekintetében a középút az, amire a legtöbben szavaztak, az enyhén matt felé húzó, egészséges bőrfényre vágyik a többség. Persze, mint írtuk, a könnyű formula nagyon fontos, a “testes” szó nem az, amit egy arcra való fényvédőről szívesen elmondanánk.

Szép bőrfény, könnyed textúra - ezek is fontosak egy fényvédőnél.
Visszafogott bőrfény, könnyed textúra – ezek is fontosak egy fényvédőnél. – Fotó: instagram/purito_official