Krémmánia magazin

5 augusztusi parfümújdonság, amit érdemes kipróbálni

Izgalmas parfümújdonságokkal jelentkeztek a nagy illatházak, melyek picit már az őszre hangolódnak, de ez mit sem von le az illatok csáberejéből. A felhozatal változatos, virágos, orientális, citrusos és vaníliás illatokat egyaránt találunk köztük. Lássuk, melyik lehet a befutó.

Mugler Alien Goddess EdP

Mugler Alien Goddess EdP
Mugler Alien Goddess EdP

Új női parfümmel jelentkezett a Mugler, az illat a márkára jellemző “avantgárd szellemnek a legtisztább kifejezése, mely a kortárs világot egy intenzíven változatos, optimista új dimenzióba hajtja.” A virágos, fás, orientális illat meghatározó illatjegyei az olasz bergamott és a kókuszvíz akkord, melyhez a spanyol jázmin szuperinfúzió és a kunkor akkord csatlakozik, amiket a bourbon vanília prémium infúzió és a kasmírfa tesz teljessé. A parfüm utántölthető kiszerelést, gyönyörűen ragyogó, arany színű üvegcsét kapott.

Giorgio Armani – Armani/Privé Cyprés Pantelleria

Giorgio Armani - Armani/Privé Cyprés Pantelleria
Giorgio Armani – Armani/Privé Cyprés Pantelleria (Fotó: Armani Beauty)

Az Armani/Privé Haute Couture illatok négy illatcsaládja közül a Les Eaux illatkollekció bővült egy új taggal, melynél az inspirációt Pantelleria szigetének sziklás partja adta. A mester parfümőr, Alberto Morillas alkotta illat a mandarin, bergamott és cédrátcitrom jegyek energikusságával nyit, melyek virágos nerolival keverednek. Az illat szívében akvatikus frissességet áraszt a muskotályzsálya és a ciprusfa esszencia gyantás frissessége. Az illat alapjegyében az ásványos
borostyánfa akkord fonódik egybe az intenzív tölgyfazuzmó akkorddal, pacsulival és vetiverrel, fás- akvatikus illatot alkotva.

Yves Saint Laurent – Black Opium Extreme Eau de Parfum intense

Yves Saint Laurent – Black Opium Extreme Eau de Parfum intense
Yves Saint Laurent – Black Opium Extreme Eau de Parfum intense

“Extrán érzéki. Extrán nőies. Extrán izgalmas. Szerelem első fújásra, nélkülözhetetlen illat, ami mer különc lenni. Magabiztosság egy csillogó, igazán vagány üvegben. Az illat annak a nőnek a szimbóluma, aki az érzékiség tökéletes megtestesítője, nem fél átlépni saját határait és folyamatosan keresi az új lehetőségeket.” – így szól az Black Opium Extreme leírása, melyben kávé akkord, körte, mandarin esszencia, cseresznye és a lágy vanília akkord érzéki keveréke vár ránk. Az illat üvege sötét, érzéki fekete színbe van, mely az érzékiség, szabadság és nőiesség érzetét kelti. Teljesen egészében csillámmal bevont, az üveg dizájnja tükrözi az illatban rejlő intenzitását.

Valentino – Voce Viva Intensa EdP intense

Valentino - Voce Viva Intensa EdP intense
Valentino – Voce Viva Intensa EdP intense

A Voce Viva Eau de Parfum Intense egy intenzív és friss keveréke az olasz bergamott, a sötét vanília, narancsvirág és jázmin abszolútumnak. Az illat az olasz bergamott és mandarin zamatos kombinációjával nyit, ezáltal frissességet adva az illatnak. Az illat szívében a fekete vanília intenzitása és függőséget okozó moha jegyei keverednek egymással. Az illat alapjában megbabonáz minket a narancsvirág és jázmin abszolútum, melyek érzéki, ugyanakkor gyengéd, virágos esszenciát nyújtanak az illatnak. Az összetevők érzéki keverékét úgy alkották meg, hogy tökéletes átmenetet és kapcsolatot ébresszen a színek és a couture divat között. Ennek a virágos-fás illatnak az üvegét a Maison Valentino divatház megtestesítésére tervezték, melynek ikonikus jellemzője a kupakon található négyzetes szegecsek, amelyet a különleges és igazán egyedi „Valentino Red” vörös árnyalat gazdagít.

Lancôme – La Vie est Belle L’Eau de Parfum Blanche

Lancôme - La Vie est Belle L’Eau de Parfum Blanche
Lancôme – La Vie est Belle L’Eau de Parfum Blanche

Julia Roberts ikonikus fehér estélyi ruhája által inspirálva, az illatot gyöngyházfényű fehér üvegbe öltöztették, amely akár egy fénysugár, alkonyatkor jelenik meg, hogy boldogságot árasszon. “Egy ragyogó illat, amely egyre erőteljesebbé válik, ahogy a boldogság körülvesz minket szerte a világon.” – így szól a parfüm leírása. Az írisz és a pacsuli gourmand jegyeit vaníliával fűszerezték, melyet erőteljes pézsma akkordok ölelnek át.