Krémmánia magazin

Leteszteltük: DOCTOR BABOR hialuronsavas szérum ampullák (x)

Az elmúlt napokban a Babor legújabb, DOCTOR BABOR  Power Serum Ampoules ampullakúra sorozatából a DOCTOR BABOR Hyaluronic Acid Power Serum Ampullákat teszteltem, melyek 8 különböző hialuronsav variánst és tripeptidet tartalmaznak. A hétnapos bőrápoló kúrával kapcsolatos tapasztalataimat itt olvashatjátok.

Ennél jobb időzítéssel nem is érkezhetett volna a készítmény, épp túl voltam az éves nyaraláson, és gondos fényvédőzés ide vagy oda, éreztem, hogy a strandolástól, a több napon eltöltött időtől bőröm vízhiányosabbá vált. Alapjáraton is jellemző ez rá, így a hidratáló szérumok mindig kézközelben vannak, most mégis érezhetően szüksége volt egy kis extra löketre, hogy visszaálljon minden a megszokott állapotába.

Külcsíny

Az ampullák a márkától megszokott ízléses, fedeles papírdobozkát kaptak, fénylő ezüst színűt, ami jól illik típusukhoz. A doboz belső oldalán kis piktorgramok mutatják, miként kell lepattintani az ampullák tetejét a hozzájuk mellékelt nyitóval, ez szerintem nagyon hasznos.

Első benyomás

Ami számomra óriási pozitívum, hogy alkoholmentes és illatanyagmentes a formula, továbbá nem tartalmaz mikroműanyagot és szilikonokat sem. Színre átlátszó, víznél picit sűrűbb állagú és kimondottan bőséges, épp ezért érdemes 3-4 részletben felvinni bőrre, sokkal egyszerűbb így az eldolgozása. Nemcsak arcra, de nyakra és dekoltázsra is érdemes tenni belőle, egyrészt mert a hatóanyagokhoz szuper, ha hozzájut ott is a bőrünk, másrészt elegendő lesz a készítmény mindenhová.

Összetevők

A szépségampullák többféle vízmegkötő hidratáló összetevőt is tartalmaznak, leírásában is szerepel, hogy nyolcféle, kis- és nagy molekulasúlyú, valamint térhálós szerkezetű hialuronsav is találhatók benne. Mindez segíti az intenzív hidratálást, a benne található tripeptidek pedig stimulálják a bőr természetes hialuronsav szintézisét és támogatják a bőr rugalmasságát, és még a felszíni ráncok is azonnal kisimulnak.

Tapasztalatok

Úgy döntöttem, az esti rutinom részeként fogom felhasználni a szépségampullákat (ám ti dönthettek úgy is, hogy reggelente vetitek be, hialuronsavas plusz hidratálással reggel és este is gazdagítható a rutin). Meg kell mondanom, csak úgy itta a bőröm a készítményt, amit arctisztítás után, száraz bőrre vittem fel. Mivel semmi irritáló anyagot nem tartalmaz, szemkörnyékre is juttattam belőle. Pár perccel a felvitelt követően nyoma sem volt, tökéletesen felszívódott és tetszett, hogy ragacsosság sem maradt utána. A teszt időszakban volt, hogy használtam a megszokott kémiai hámlasztómat és retinolos szérumomat is, ezekkel szépen megfért, lehetett rétegezni. Hidratáló krémmel mindig lezártam.

A koncentrált mennyiségben hidratáló anyagokat tartalmazó kozmetikumok esetén szeretem, hogy instant hatásuk is van, ennél is látszódott, jól esett a bőrömnek a plusz hatóanyag. Puhább lett és egyértelműen hidratált, a 4. nap környékén pedig már megmutatkozott a hatása a rendszerességnek is – pedig alig telt még el egy kis idő. Tetszik, hogy reggelente kipihentnek tűnik az arcom, szép ápolt, visszaadta a bőrömnek a hiányzó hidratáltságot.

Vízhiányos bőrűeknek, száraz bőrűeknek érdemes lehet beiktati egy-egy ilyen ampullakúrát, sokat dobhat egy szépen felépített arcápolási rutin hatásán is. Megfelelő hidratálásra persze mindenkinek szüksége van, ez a készítmény pedig kortól, nemtől függetlenül hasznos tagja lehet a bőrápolási rutinnak.

A cikk a Babor támogatásával készült.