Krémmánia magazin

Justine Marjan sztárfodrász mutatta meg nekünk, hogyan készül a következő szezon trendfrizurája

Most zajlanak a tavaszi-nyári divattrendeket felvonultató divathetek, amikhez kapcsolódóan egyre inkább körvonalazódik az is, milyen frizurák lesznek divatosak a következő időszakban. Szuper ötleteket láthattunk a New York-i Divathéten az Alice & Olivia divatshow-n is, amire a hajakat Justine Marjan sztárfodrász, a TRESemmé mesterfodrásza készítette. Lehetőségünk volt Justine Marjan Masterclass online oktatásán is részt venni, onnan hozzuk most nektek a frizuratippeket.

TRESemmé X Alice & Olivia
TRESemmé X Alice & Olivia

Marjan a bemutatóra többféle frizurát is készített a modelleknek, melyeket gazdagon és változatosan díszített különféle csatokkal, szalagokkal, hajdíszekkel. Mint elmondta, a hajékszerek, kiegészítők jelentik most szerinte a legnagyobb trendet, melyekkel könnyen, gyorsan fel tudunk dobni egy egyszerű frizurát is, miközben öltözékünk stílusát is erősíthetjük, árnyalhatjuk velük. Az önkifejezés szuper eszközei a hajékszerek, melyek segítségével bemutatta, miként készíthetünk el egy ehhez hasonló, bohém frizurát:

Frizuratipp: TRESemmé X Alice & Olivia
Frizuratipp: TRESemmé X Alice & Olivia

Lépések:

1. Válaszd el középen a hajadat, fújd át hővédő spray-vel – mivel ő a frizurákat TRESemmé termékekkel készítette, ezek közül a javaslat a TRESemmé Care&Protect Hővédő spray volt, de természetesen használhatsz bármilyen más hővédőt is), és hajvasalóval formázz laza hullámokat bele. Ehhez forgasd egyik, majd másik irányba a hajvasalót a tincseken, annak teljes hosszán.

Fotó: Noam Galai/Getty Images

2. Egy könnyű, rugalmas tartást adó hajlakkal rögzítsd az eredményt (TRESemmé Rugalmas tartást adó hajlakk). Figyelj rá, hogy ne a tövekre fújd, bele a haj közepébe, amit picit kézzel el is dolgozhatsz benne.

3. Kezdődhet a fonás. A fonatokat oldalt, a fül vonalában készítsd el, és hajhossztól függően minél inkább csak a fül magasságában induljanak a fonatok, lazán. Ha szeretnél szalagot fonni a hajadba, még ennél a lépésnél készítsd elő: hossza legyen elég mindkét fonathoz. Tedd a fejed tetejére úgy, hogy fele-fele lelógjon kétoldalt, és kezdd el belefonni egyik, majd másik fonatba. Ehhez egyszerűen csak fogd hozzá valamelyik tincshez.

4. Amíg az egyik fonat készül, a másik oldalt a hajtömeget csattal rögzítheted, hogy ne legyen útban.

5. Ha hosszú a hajunk, a vége felé fokozatosan lehet kissé szorosabb a fonat, hogy látványában szűküljön a fonás. Ám a lazaságra ügyeljünk, utólag lazíthatjuk ujjainkkal, hogy teltebb hatást adjon. Hajgumival ne a legvégén rögzítsük, szebb, ha pár centis véget adunk a fonatnak.

6. Ha mindkét fonat kész, rögzítsük extra erős hajlakkal (TRESemmé Extrém erős tartást adó hajlakk).

Fotó: Noam Galai/Getty Images

7. Indulhat a díszítés! Tűzzünk kedvünkre díszes hajtűket a fonatokba, tegyünk csatokat, masnis díszeket. Viselhetünk hozzájuk passzoló hajpántot is, ezen a ponton már csak kedvünk és fantáziánk szabhat határt az eredménynek. Nem kell, hogy szimmetrikusan helyezzük el a hajdíszeket két oldalt, fő, hogy stílusában passzoljanak egymáshoz.

Frizurák az Alice & Olivia divatbemutatóról