Krémmánia magazin

Nem vártad volna: DIY maszkot készíthetsz a FOREO újdonságával

Köszönhetően annak, hogy a házilag elkészíthető maszkok népszerűsége jelentősen megugrott az utóbbi időben, a FOREO úgy döntött, létrehoz egy maszk bázist, ez lett az Imagination.

FOREO Imagination
FOREO Imagination

Miről van szó?

Nem, nem egy újabb szilikon kütyüt találtak fel, hanem egy hidratáló alapformulát dobtak piacra, egy maszk bázist, amelyet úgy alakítottak ki, hogy könnyen összekeverhető legyen a konyhánkból származó friss alapanyagokkal, így minden nap friss és ránk szabott házi bőrápolást biztosítson.

A kozmetikumban megtalálható egy úgynevezett Triple Infusion Complex formula, ami három összetevőt egyesít: speciális észtert, hidratálószert és zsírsavat. „Az észter arra összpontosít, hogy a vízben oldódó hatóanyagok maximális mértékben bejussanak a bőrbe, és növeli annak hidratáltságát, míg a hidratálószer megtartja a nedvességet, és oldószerként működik, amely elősegíti ezeknek a tápláló összetevőknek a bőr lipid felső rétegein való áthaladását. Végül a jól ismert omega-6 zsírsavakból származó zsírsav elsősorban a mélyre hatolást fokozza, de aktívan dolgozik a bőr nedvességszintjének optimalizálásán is. Lényegében megőrzi a rugalmasságot és javítja a bőr védelmi funkcióját a környezeti stressz-hatásokkal szemben.” – olvasható az údonság leírásában.

Vegánbarát és állatkísérlet-mentes formulájú készítmény, ami önmagában is használható, “mivel tele van olyan hasznos összetevőkkel, mint a magasan hidratáló hialuronsav, antioxidánsokban gazdag szkvalén és E-vitamin, valamint ultranyugtató B-vitamin, amelyek mind fokozzák a bőr nedvességtartalmát, és simává, puhává varázsolják azt.”

Hogyan működik az Imagination?

Az egész folyamat lényege, hogy a maszk bázisba belekeverhetünk bármilyen friss alapanyagot, ami bőrünk szépülését szolgálhatja. Arra azonban a márka is felhívja a figyelmet, hogy „a „házi készítésű” nem mindig egyenlő a „biztonságossal”, mivel sok hétköznapi étel és természetes anyag okozhat allergiát vagy pirosodást, amikor közvetlenül a bőrrel érintkezik. Miután utánaolvastál az összetevőknek és azok kölcsönhatásainak, itt az ideje, hogy a folyamatot egy teljesen új szintre emeld, miközben teljesen “átveszed a gyártási folyamatot”, és az Imagination segítségével megalkotod a saját szépség-szakácskönyved.”