Krémmánia magazin

Leteszteltük: Ceralbin Univerzális Kenőcs (X)

Krémmánia kedvenc érkezett tesztelésre, a Ceralbin Univerzális Kenőcs, melynek ötcsillagos értékelése akkor is kíváncsivá tett volna, ha éppenséggel nincs vészesen kipirosodva a fél arcom.

A Ceralbin Univerzális Kenőcsről általánosságban annyit érdemes tudni, hogy olaj a vízben típusú emulzió formájában biztosítja a hidratálást és a bőr rugalmasságának helyreállítását. A nagy tisztaságú növényi olajok nyugtatják, puhítják, lággyá teszik bőrt. És mindez mit jelent a gyakorlatban? Már írom is!

Ceralbin Univerzális Kenőcs
Ceralbin Univerzális Kenőcs

Első benyomás

Meg kell hagyni, nála minimalistább dizájnú kozmetikumot már rég láttam. Az átlátszó műanyag tégely vastagságától markáns, a betűk hiányától pedig már-már pucér. Tetszik, hogy a márkanéven és terméknéven kívül az ég világon semmi felirat nincs rajta, a fontos és kötelező tudnivalókat a tégely aljára ragasztott, kihajtogatva egyébként remekül olvasható papírkára száműzték. Ha bele akarnék kötni, egyedül az átlátszó műanyag dobozát illetném kritikával, mely nem kelt minőségi hatást, és fájón felesleges szemetet termelünk vele.

Használat közbeni tapasztalatok

Maga a krém fehér, egy minimális sárgás jelleggel – maradjunk annyiban, hogy ekrü -, állaga pedig nevéhez méltón kenőcsösen sűrű. Ennek is köszönhető, hogy nem szükséges túlzásba esni vele, már egy icipici mennyiség is érezhetően véd, dolgozik.

Bár sűrű, meglepően jól kenhető, eloszlatható, illata van, de nagyon enyhe, amolyan tipikus krémes illat. Akkor sem zavaró, ha egyébiránt nem szereted az illatosított termékeket és az orrod környékét kell vele kenegetned, mint volt hozzá szerencsém.

Hatása, tapasztalatok

A Ceralbin kenőcs náthás lerobbanásom másnapján érkezett, mikorra már a fél zacskónyi papírzsepi előkészítette számára a terepet, hogy megmutassa, mire képes. Ennek immár egy hete, azóta vele létezem éjjel-nappal, és jelentem, az orrom környékét, sőt a felső ajkamra is ráhúzódó száraz, kipirosodott, kidörzsölődött bőrirritációt nagyon szépen lehúzta. Még annak ellenére is, hogy sajnos a náthám makacsmód azóta is velem van.

A kenőcs, ha csak alkalmanként kened be vele a bőröd (például a könyököd, sarkad, ujjaid közötti szárazabb bőrterületet), gyorsan felszívódik és nem hagy különösebb ragacsosságot maga után. Ha gyakorta szükséges újra kenni (nálam az orr környéke volt ilyen a folyamatos orrfújás miatt), akkor egy kis krémes érzet egy idő után marad utána. De őszintén szólva a folyamatos dörzsölésnek kitett bőrömnek ez kimondottan jól esett, főleg, hogy nem járt vele kellemetlen, csípő, égő érzés, ami sajnos néhány más krém esetén elő szokott fordulni.

Irritált bőrömön a legjobban éjjel fejtette ki hatását. Esténként nem sajnáltam a kenőcsöt, aminek hála a harmadik nap reggelére láthatóan szebb volt a bőröm, mondhatni normál állapotba került, és onnantól már csak fenntartani kellett ezt. Az ajkaim külön hálásak érte, mostanra szuper puhák és ápoltak lettek, a kipirosodott, égő érzés onnan is szépen elmúlt.

Mennyisége

45 ml-es a tégely, ami egy határozottan kiadós mennyiség. Még így is, hogy folyamatos használatban van, szinte alig hiányzik belőle, pedig nemcsak az orrkörnyéken használtam. Ha már kéznél volt, kentem vele a kézfejemet, kipróbáltam a talpamon is (érdemes!). Egy ilyen tégelynyi kenőcs szerintem még sokáig ki fog tartani, és biztos vagyok benne, hogy a szeles téli napokon is majd jól jön, hogy lesz mivel regenerálni esténként a kipirosodott bőrt.

A cikk a Ceralbin támogatásával készült.