Krémmánia magazin

Újdonság: Eau de Tihany Premier by Viktoria Minya

Izgalmas illatújdonság jelent meg a magyar piacon, a Tihanyi Levendula Manufaktúra és Minya Viktória parfümőr közös alkotásaként mutatták be az Eau de Tihany Premier niche parfümöt, amit a Balaton-felvidéki táj hangulata, esszenciája, valamint a minden nappal újjászülető, időtlen nőiesség ihletett.

Fotó: Eau de Tihany

Ahogyan Minya Viktória parfümör írta posztjában, a közös munka nyolc éve kezdődött, amikor még ő maga sem gondolta volna, hogy ennyi ideig tart majd a tökéletes illat megalkotása. “Lassan felfedeztem, mennyire trükkös is megalkotni egy illatot, amelynek DNS-ében ott az örökség, a tradíció, ugyanakkor modern is. Lassan megértettem, miért nincs olyan sok levendulás illat nőknek – oly gyakran alkalmazzák maszkulin összetevőként, hogy akaratlanul is maszkulin illatként azonosítjuk. Lassan rájöttem, milyen nehéz egy tipikusan nyugtató, gyógyító összetevőt megváltoztatni, hogy az képviselni tudja azt a különleges rezgést, amit a szent, titkos levendula mezőkön éreztem látogatásom során.”

A sorsfordító pillanat két éve következett be. Alig száz méterre párizsi otthonától, egy kis, zöld területen rábukkant néhány tő levendulára, amelyek illata akkor, ott, egészen másként hatottak rá. Mint Instagram posztjában írta, bár ezt követően is készült még néhány illatvariáció, az események felgyorsultak, és végül megszületett az Eau de Tihany Premier.

Milyen maga az illat?

Az illatkompozíció nyitányában a levendula édeskés aromája keveredik a rózsabors fűszeres esszenciájával, melyet az enyhén gyümölcsös-virágos akkordok, a rózsa és magnólia követik. A hosszan tartó, füstös illatélményt végül az édes vanília és karamell, valamint a bársonyos szantálfa és ámbra izgalmas egyvelege koronázza meg.

Eau de Tihany Premier
Eau de Tihany Premier