Krémmánia magazin

Új, clean beauty arcápoló- és sminkvonalat indít a Chanel, érkezik a Chanel N°1

Teljesen új kozmetikai vonal indításával nyitotta az évet a Chanel, a luxusmárka N°1 névre keresztelt kozmetikai családjában arcápolókat, sminktermékeket és egy mistet találunk, melyek a clean beauty elvein és a japán kamélia hatásán alapulnak.

Chanel No.1 termékcsalád
Chanel No.1 termékcsalád (Fotó: Chanel)

Az újdonságok 97%-ban természetes eredetű összetevőkből állnak, amelyek közül kiemelkedik a japán kamélia kivonat, ami egyes készítményekben akár 76%-ban is megtalálható (például a szérumban), a virág ráadásul amiatt is különleges, mert az Gabrielle Chanel kedvence volt egykoron.

A japán kamélia, vagyis Camellia japonica kivonatai a márka Hydra Beauty vonalának kozmetikumaiban eddig is megtalálhatók voltak. A növény virágjából nyert Camellia Japonica Flower Extract kiváló antioxidáns, bőrnyugtató hatással bír, valamint védi a fibroblasztokat az oxidatív károsodásoktól, amelyeket a levegőben levő szennyezőanyagok váltanak ki, ezáltal gátolja a kollagén-lebontó folyamatokat a bőrben.

A Chanelnek ráadásul saját kaméliaültetvénye van Délnyugat-Franciaországban, Gaujacq-ban, ahol ellenőrzött körülmények közt termelik és dolgozzák fel a növényt, továbbá egy kutatólabor is rendelkezésre áll.⁠ Az itt termesztett kamélia gazdag protokatechuinsavban, ami egy fenolsav, és erős antioxidáns hatással bír.

Chanel
Fotó: Chanel

A márka emellett azt hirdeti a N°1 vonal arcápolóiról, hogy azok használata a japán kamélia kivonatnak köszönhetően anti-aging hatással bírnak, megelőzik és javítják az öregedés látható jeleit: finomítják a ráncok megjelenését, a pórusok láthatósága csökken, a bőr rugalmassága javul, a bőrérzet kellemesebb lesz és ragyogóbbá válik a bőr.

Hatféle Chanel N°1 arcápoló újdonság érkezik, melyekkel egy teljes arcápolási rutint összeállíthatunk – a fényvédelmen kívül:

  • N°1 DE CHANEL Powder-to-Foam Cleanser arctisztító
  • N°1 DE CHANEL Lotion
  • N°1 DE CHANEL Revitalizing  Eye Cream szemkörnyékápoló
  • N°1 DE CHANEL Revitalizing Serum arcszérum
  • N°1 DE CHANEL Revitalizing Cream hidratáló krém
  • N°1 DE CHANEL Serum-in-mist
chanel_so2020_00_0030_cmykpsd_jpeg-haute-definition-HDchanel_so2020_00_0029_cmykpsd_jpeg-haute-definition-HDchanel_so2020_00_0033_cmykpsd_jpeg-haute-definition-HDchanel_so2020_00_0031_cmykpsd_jpeg-haute-definition-HDchanel_so2020_00_0026_cmykpsd_jpeg-haute-definition-HDchanel_so2020_00_0028_cmykpsd_jpeg-haute-definition-HD
< >
Fotó: Chanel

A sminktermékek közt indulásként két termék jelent meg:

  • N°1 DE CHANEL Revitalizing Foundation alapozó, melyből 20 árnyalat érhető el, és a
  • N°1 DE CHANEL Lip and Cheek Balm ajakbalzsam, ami hatféle árnyalat kapható.
chanel_ma2020_00_0050_2_cmykpsd_jpeg-haute-definition-HDchanel_ma2020_00_0048_11_cmykpsd_jpeg-haute-definition-HD
< >
Fotó: Chanel

 

Hozzájuk csatlakozik még a N°1 DE CHANEL L’Eau Rouge Revitalising Fragrance Mist, ami egy hidratáló, vitalizáló, frissítő mist, ám nem az arcápolási rutin tagja. Könnyed testpermet, melyet használhatunk parfüm helyett is.

N°1 DE CHANEL L'Eau Rouge Revitalising Fragrance Mist
N°1 DE CHANEL L’Eau Rouge Revitalising Fragrance Mist – Fotó: Chanel