Krémmánia magazin

Kozmetikumok, amik tényleg a természet kincseit tartalmazzák (x)

Organikus, bio és vegán összetevők jellemzik a Green Skincare kozmetikumait, melyek közül az elmúlt időszakban egy arcápolási rutinra valót fogtam tesztelésre, íme, a tapasztalataim.

Az arcápolókat a Spalazzomed küldte, szabad kezet adva, hogy tesztelgessem őket.  A Green Skincare natúrkozmetikumairól érdemes tudni, hogy mind vegán, állatkísérlet-mentes, és NatureCos, Ecocert, Cosmos Organic, Cosmebio és BDIH tanúsítványokkal is rendelkeznek, amely szervezetek a legelismertebbek a világon. Nem véletlen a szakmai elismerések sora, az általam kipróbált kozmetikumok legkevesebb 99,2% természetes eredetű összetevőt tartalmaztak, és ez jellemző a márka többi termékére is.

Tudtad?

A tanúsítványok megszerzéséhez szigorú kritériumoknak kell megfelelniük a gyártóknak. Előírás például, hogy:
– mesterséges színező- és illatanyagokat, valamint tartósítószereket nem tartalmazhatnak,
– szintetikus zsírok, vegyi úton előállított olajak helyett kizárólag természetes összetevőket használhatnak,
– ugyanígy génmanipulált összetevők sem kerülhetnek a kozmetikumokba.

Különösen tetszett, hogy a márka a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektet: a tégelyek újrahasznosított üvegből készülnek, a krémek utántölthetőek, műanyag helyett bioplasztikus műanyag csomagolást használnak, ami 93%-ban kukoricakeményítőből és 7%-ban talkumból áll, így biológiailag lebomlóak.

Több különböző bőrproblémára is kialakítottak termékcsaládokat, a különféle arctisztítók és hidratáló bőrápolók mellett

  • zsíros, pattanásos bőrre,
  • érzékeny, száraz bőrre, valamint
  • a 30 és 45 év feletti korosztályok számára is kínálnak arcápolókat.

Teszt 1: Green Skincare Arctisztító Hab

Hozzám az arctisztítók közül a Green Skincare Arctisztító Hab került, ami érzékeny, rozáceás és száraz bőrűek számára is alapos, ám gyengéd tisztítást adhat. Pumpás kiszerelésű, lágy habként nyomjuk ki a készítményt, számomra egy nyomás elegendő volt belőle az arcmosáshoz. Tetszett, hogy illata nagyon visszafogott, az pedig még inkább, hogy egyszer sem tapasztaltam feszülő bőrérzetet arcmosás után. Ez amiatt is lehet, mert a készítmény avokádóolaj és glicerintartalma okkluvíz hidratálókként védőréteget képeznek a bőrön. Ezen felül nem tartalmaz erős tisztító összetevőket, ellenben gyulladáscsökkentő hatású organikus rózsavíz és antibakteriális hatású organikus citrusvíz is található benne. Nap végén is megfelelő munkát végzett a smink és a szennyeződések eltávolításában.

Green Skincare Arctisztító Hab
Green Skincare Arctisztító Hab

Az arctisztító hab számokban: az összetevők 23%-a organikus gazdálkodásból származik és 97,9%-uk természetes eredetű. Az aktív összetevők aránya 20%.

Teszt 2: Green Skincare Hidratáló Szérum Száraz Bőrre

Többféle szérumot is találunk a márkánál, melyek közül a Green Skincare Hidratáló Szérum Száraz Bőrre típust próbáltam ki. Ez egy pipettás kiszerelésű, 100 százalékban természetes eredetű anyagokat tartalmazó olajszérum, melyből 2-3 cseppnyi is elég, hogy a száraz bőr extra ápolásban részesüljön. Illata kellemes, virágos, felkenve nem túlzó. Száraz bőrűeknek az esti rutin részeként a benne található természetes olajak, mint a napraforgó olaj, a szezámolaj vagy az olívaolaj intenzív ápolást nyújtanak. A bőr finom puha tapintású lesz tőle, hatóanyagai segítik a bőr természetes védőrétegét helyreállítani, antioxidáns E-vitamin tartalma is kiemelendő.

Használatának gyakorisága persze függ az egyéni bőrigényektől, elegendő lehet heti pár nap beiktatni, míg extra száraz bőrre, illetve hűvös, szeles időjárás esetén naponta is jóleső érzés lehet a használata.

Green Skincare Hidratáló Szérum Száraz Bőrre
Green Skincare Hidratáló Szérum Száraz Bőrre

Az arcszérum számokban: az összetevők 56%-a organikus gazdálkodásból származik és 100%-uk természetes eredetű. Az aktív összetevők aránya 56,8%.

Teszt 3: Green Skincare Nyugtató Arcmaszk Érzékeny Bőrre

Heti 1-2 alkalommal javasolt használni a Green Skincare Nyugtató Arcmaszk Érzékeny Bőrre készítményt, amely egy nagyon érdekes, sűrű, géles állagú arcmaszk, áttetsző, borostyán színnel. Egy nagyobb borsónyi mennyiség nekem elég volt, hogy mindenhová kellően jusson, eldolgozni egyszerű. 15 percig érdemes a bőrön hagyni, ezt követően át kell vele masszírozni a bőrt, aminek hatására a benne található természetes olajaknak köszönhetően a maszk felpuhul, olajos érzetűvé válik, majd enyhén tejessé. Ez pár percig eltarthat, nagyon jól eső érzés. Vízzel maradéktalanul lemosható, és bár a maszk elsődleges funkciója a bőrnyugtatás és regenerálás, én úgy vettem észre, a pórusaimat is szépen tisztította a készítmény. Mivel tág pórusú a bőröm, ennek nagyon örültem.

Tartalmaz organikus körömvirág olajat, mely egy bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatású komponens, valamint organikus perilla olajat is, ami serkenti a bőr kollagéntermelését.  Illata nagyon enyhe, a bőr puha, azonnal hidratáltabb, ápolt érzetű lesz tőle.

Green Skincare Nyugtató Arcmaszk Érzékeny Bőrre
Green Skincare Nyugtató Arcmaszk Érzékeny Bőrre

Az arcmaszk számokban: az összetevők 47,9%-a organikus gazdálkodásból származik és 99,3%-uk természetes eredetű. Az aktív összetevők aránya 45%.

Teszt 4: Green Skincare Feszesítő Ráncfeltöltő Nappali Krém

Arckrémből a Green Skincare Feszesítő Ráncfeltöltő Nappali Krémet teszteltem, ami egy egészen könnyed textúrájú hidratáló krém az Anti-Age 45+ termékcsaládból. Található benne organikus szőlőmagvíz, ami egy gyulladáscsökkentő, hidratáló összetevő, mely a bőr barrierfunkcióját erősíti. Kiemelendő organikus fügekaktusz olaj tartalma is, ami bőrbarriert helyreállító, E-vitaminban is gazdag komponens, továbbá növényi eredetű hialuronsav is gondoskodik a bőr hidratálásáról.

Felkenve könnyű érzetű, gyorsan felszívódó, ragacsosságot nem hagyott a bőrömön. Mivel nappalra fényvédő krémet is használok, számomra az esti rutin részeként vált be, de nekem kombinált típusú a bőröm, száraz bőrűek számára nappalra is kényelmes lehet. Kifejezetten jó arckrém, érezhetően hidratál, ápolja a bőrömet, biztosan el fogom használni a tesztelt krémet. Plusz pozitívum, hogy a tégely utántölthető, így később elég már csak a kisebb, cserélhető kapszulát megvásárolni.

Green Skincare Feszesítő Ráncfeltöltő Nappali Krém
Green Skincare Feszesítő Ráncfeltöltő Nappali Krém

Az arckrém számokban: az összetevők 25,3%-a organikus gazdálkodásból származik és 99,2%-uk természetes eredetű. Az aktív összetevők aránya 22,9%.

Teszt 5: Green Skincare Feltöltő Fiatalító Szemkörnyékápoló Roll-On

A szemkörnyék ápolására a Green Skincare Feltöltő Fiatalító Szemkörnyékápoló Roll-Ont próbálhattam ki, aminek golyós kialakítása nagyon megtetszett. Hűsítő érzést nyújt használat közben, és ahogyan mozgatom a bőrön, megfelelően adagolja az áttetsző, géles készítményt. Bőrnyugtató, hidratáló hatású aloe verát, ragyogásfokozó organikus narancsvizet, valamint organikus akácmézgát is tartalmaz, utóbbi instant feszesítő hatást ad, és hidratálja is a bőrt. A szem alá és a szemhéjra egyaránt tettem belőle, reggel és este egyaránt. Selymes réteget alakít ki a bőrön, ami miatt primerként is jól funkcionált, a reggeli rutinba téve nem okozott gondot utána a sminkelés.

Green Skincare Feltöltő Fiatalító Szemkörnyékápoló Roll-On
Green Skincare Feltöltő Fiatalító Szemkörnyékápoló Roll-On

A szemkörnyékápoló számokban: az összetevők 42%-a organikus gazdálkodásból származik és 98,8%-uk természetes eredetű. Az aktív összetevők aránya 43,2%.

A cikk a Spalazzomed támogatásával készült.