Krémmánia magazin

Egy kis extra hőségűzésre: hűsítő arcmasszírozó gömbök

Ha már van az otthoni szépségpakkban arcroller, gond egy szál se, ám ha még nincs, ezek a hűthető arcmasszírozó gömbök nagyon csábítóak lesznek.

hűsítő arcmasszírozók

A krioterápia nem mai újdonság, mint ahogy házi használatra készült eszközei sem, amiknek olyan csodás hatásokat tulajdonítanak, mint

  • csökkentik a puffadtságot (szemkörnyék fókuszban),
  • csökkentik a bőr gyulladásos állapotát,
  • enyhítik a bőrpirosságot,
  • feszesebb bőrérzetet adnak,
  • mi több, serkentik a kollagéntermelést,
  • a bőr ragyogóbb lesz használatuktól.

És ami most, a nyár közepén még ezeknél is jobb: hűsítő, frissítő érzést nyújtanak a bőrnek, ami közérzetünkre is pozitív hatással lesz, ha pedig pluszban kevésbé lesz puffadt a szemkörnyék, esetleg suttyomban a kollagéntermelésünk is boostolja a magát, az csak hab a tortán.

E hőségűző célra abszolút bevethetők a jáde köves vagy más ásványból készült arcrollerek, amiket elég a hűtőbe tenni (tisztán!) egy röpke órára, és máris érezhetjük a kőből áradó hűs érzetet.

Azonban ha eddig ellenálltunk a rollerbeszerzésnek, ne az udvarra menjünk egy szimpatikus kavicsért, léteznek ugyanis direkt e célból kitalált cooling roller ballok és cryo sticksek, azaz hűthető arcmasszírozó gömbök és krio pálcák, bár utóbbiak inkább hasonlítanak designos rumbatökre, mint konkrét pálcára.

Általában fémből vagy üvegből készülnek az eszközök, ami egyébiránt higiénikusabb megoldást kínál az ásványból készült változatokhoz képest, tekintve, hogy ezek nem porózus felületűek, a mikrorepedésekben biztosan nem telepedik meg semmilyen baci.

Bár legtöbbjüket célzottan a szemkörnyék ápolására ajánlják, ne érezzétek magatokat zavarban, ha elkalandoznának kezeitek és egész arcotokat végigmasszírozzátok a hűsítő gömböcskékkel.

Az Omorovicza Hűsítő Arcmasszírozó Gömb egy folyadékkal töltött masszázseszköz, amit pár órára hűtőbe kell tenni, hogy kellően lehűljön benne a folyadék. 5-15 perces masszázs elegendő, a teljes arcot kényelmesen átmasszírozhatjuk vele. Használat után tisztítása egyszerű.

A Catrice egészen hasonló, borszilikát üvegből készült eszköze a Catrice Cooling Facial Globes, amit ugyan célzottan szemkörnyékre javasolnak használni, ha szérumunkat segítségével masszíroznánk el arcunkon, akkor is kellemes érzés lesz használni.

A Revolution Skincare Roller Cooling Eye Roller Ball kétféle módon is használható. A nagy, fém gömbbel is átmasszírozhatjuk bőrünket, a végén található apró gömböcskével pedig célzottan tudunk kisebb területet masszírozni, a hűsítő érzettel felfrissíteni.

A Zoë Ayla Cryo Sticks szintén folyadékkal töltött masszázseszköz, amit a teljes arc masszírozására alakítottak ki. Kényelmesen kézre áll, masszírozhatjuk vele a homlokot, orcákat, az áll vonalát és persze a szemkörnyéket is. Érdemes esetében is egy kis szérumot vagy más arcápolót felvinni, hogy simábban mozgathassuk a bőrön.

A Notino Spa Collection Roller Cooling Eye Roller Ball szemkörnyék-masszírozó görgős henger vége gondoskodik behűtés után bőrünk felfrissítéséről, ápolásáról. Anyaga cink- és acélöntvény, a rollerhez kis vászonzsák is jár a higiénikus tárolásért.