Krémmánia magazin

Nail slugging – a TikTok trend, amiért hálásak lesznek körmeid

Az arcápolásban már egy ideje divat a slugging, vagyis az, hogy éjszakára jó vastagon bekenjük bőrünket vazelinnel, ami a rutin utolsó lépéseként segít meggátolni a vízvesztést és támogatja a bőrbarriert. Nos, most elérkezett az idő, hogy a nail slugging révén az intenzív ápolásélményt körömágyunk is megkapja.

kutikula
Illusztráció: Getty Images

A trend – hol másutt – a TikTokon kapott szárnyra, mi pedig nagyon örülünk, hogy ezúttal nem egy vitatható értelmű hájpról van szó, hanem egy egyszerű és nagyszerű módszerről, amivel körmeink ápoltabbak lesznek.

A nail slugging szintén egy lefekvés előtti program: első lépésként kutkilaolajat masszírozunk a körömágyba, majd pluszban még egy testes kézkrémet is rétegezünk rá. Jöhet itt is a jó öreg Vazeline, ha már sluggingról van szó, de megfelelhet a célra egy direkt száraz bőrre kialakított, jellemzően ureás kézápoló is. Ha ez meg van, már csak annyi a dolgunk, hogy betakarózunk anélkül, hogy összekennénk ujjainkkal az ágyneműt, vagy húzunk egy cérnakesztyűt, ami nemcsak megóv mindettől, de egy plusz dunszttal is megdobjuk a mutatványt.

@mavalauk #nailslugging how to with cuticle oil and cuticle cream #fyp ♬ original sound - Mavala UK