Krémmánia magazin

Ha ősz, akkor hajhullás? Ezekkel a vitaminokkal tehetsz ellene

Ősszes sajnos sokan vagyunk, akik nemcsak a nyári barnaságuktól, de hajuk egy részétől is megválnak. Hullani kezd, annyira, hogy a zuhanyzások alkalmával egészen ijesztő mennyiség is a kezünkben maradhat. Hajhullás ellen már számos szépségvitamint találni, közülük mutatunk néhányat, amik segíthetnek.

Az őszi hajhullás mögött általában nem áll komoly probléma, ez a fajta időszakos hajvesztés bár a frászt hozza ránk, normális dolog, aminek pár hét alatt el kell múlnia. Többféle elmélet is van arra, mi húzódhat a hátterében. Bőrgyógyászok szerint az évszakok váltakozásához köthető a folyamat, minél jobban megyünk bele a télbe, szervezetünk annál inkább lecseréli a gyengébb hajszálakat, hogy erősebbek nőhessenek helyettük. Jeremy Fenton bőrgyógyász szerint július környékén nagyobb arányban jellemző, hogy a haj életciklusát nézve a hajszálak telogén, azaz nyugalmi fázisba kerülnek. Ezek aztán körülbelül száz nappal később kihullanak, ami éppen az őszi időszakra esik.

Ez a fajta hajhullás szerencsére nem jár végleges hajvesztéssel, ám érdemes megtámogatni szervezetünket egy kis célzott vitaminkúrával, hogy új hajszálaink minél erősebbek legyenek. Fontos megjegyezni, azok a hajszálak, amik már a telogén fázisba kerültek, sajnos előbb-utóbb kihullanak, nincs vitamin, ami ezt megakadályozná. Azért azonban tehetünk, hogy a helyettük növő hajszálak minél egészségesebbek, erősebbek legyenek.

A Frank Fruities Skin, Hair & Nails Étrend-kiegészítő még újdonság itthon, egy gyümölcszselébe ágyazott vitaminkomplexről van szó, ami 13 vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz. Megtalálható benne biotin, niacin, cink, valamint többek közt vas, jód és A-vitamin is. A napi adag belőle 3 darab, a termék cukormentes és vegán.

A Helia-D Regenero Szépségvitamin szintén tartalmaz minden vitamint, amire a haj-bőr-köröm hármasának szüksége lehet. Ebből elég naponta egy tablettát bevenni, visszajelzéseitek alapján teszi a dolgát, erősíti a körmöket, jönnek tőle a babahajak és a bőr számára is pozitív változást hoz.

A Forcapil Kapszula az egyik legtöbbet véleményezett szépségvitamin a Krémmánián, B5-vitamint, biotint és cinket is tartalmaz, továbbá kén tartalmú aminosavakat. Ezt is kúraszerűen érdemes szedni, 1-3 hónapig, a visszajelzések alapján ennyi idő alatt sokatoknak segített az új hajszálak növekedésében.

A Mivolis Kovaföld + Cink + Biotin Étrend-kiegészítő Tabletta szintén nemcsak a haj, de a körmök és a bőr szépségéért is igyekszik tenni. Nagyon sok értékelés érkezett már rá, sokatoknak 1-2 doboz elfogyasztása után már látszódott az eredmény az új hajszálak képében, és nem egy valaki írta, hogy általában a hajnövekedést is látványosan serkentette.

A Merz Spezial Bőr Haj Köröm Drazsé régi motoros már, tele hasznos vitaminokkal. Nem hiányzik belőle a B-vitamin komplex, a cink, a biotin vagy az A-vitamin sem. Azt írtátok róla, hogy pár hónapos, vitaminpótló kúrákat érdemes vele tartani, az eredmény látható, bár nem mindenkinek volt átütő erejű. Ám pattanásokat nem okozott és a tabletták kellően kicsik, hogy könnyen le lehessen nyelni őket.