Krémmánia magazin

Játékgyűjtésre hív a Baba, légy részese Te is az akciónak!

A Baba nemcsak termékeivel segíti a családok mindennapjait, hanem az újrahasznosítás melletti elköteleződésével is. Október végén állj be te is a körforgásba, add tovább, ami már nem kell.

Amikor családdá válunk, és figyeljük, ahogy a gyerekeink rácsodálkoznak a világ szépségeire, lassan minden megváltozik. Változik az életünk, változnak az értékeink, és az is, ahogyan a világra tekintünk. Ha eddig nem, legkésőbb ekkor elkezdünk tudatosabban élni, és megismerjük a ruhák, játékok, bútorok családok közti körforgását is, amiről eddig talán sejtelmünk sem volt. Mindig akad valaki, akitől az ölünkbe pottyan egy adag téli holmi, és mindig van körülöttünk valaki, akinek a gyereke épp most kezdi az iskolát, és pont kapóra jön a megörökölt tolltartó. Az újrahasznosítás életformává válik, és már elképzelhetetlen, hogy kidobjunk valamit, ami máshol hasznos lehet.

A Baba, mint a családok hűséges társa a hétköznapokban, októberben kétszeresen is az újrahasznosítás fontos ügye mögé áll.

A márka úgy döntött, hogy a jövő érdekében nincs kompromisszum vagy megalkuvás, a termékek egyre nagyobb hányada 100%-ban újrahasznosított műanyag flakonokban kerül a polcokra (a kupak vagy a pumpa kivételével). A samponok után idén a pumpás folyékony szappanok, a 400 és 750 ml-es tusfürdők és habfürdők is felzárkóztak. Ehhez a lépéshez pedig a lehető legjobb példaképet választotta, hisz jó ideje figyeli azokat a szorgos anyákat, akiknél nincs felesleg, mert gondosan új gazdát találnak minden kinőtt ruhácskának és megunt játéknak.

Ők azok a meg nem énekelt hősök, akik fejben tartják, válogatják, rendszerezik, továbbadják a millió cipőt, biciklit, sapkát és harisnyát, akik fenntartják a körforgást. Számukra az újrahasznosítás életforma, így vásárlásaik is tudatosak, felelősek.

Persze a Babánál tudják azt is, hogy sokan vannak, akik adnának ugyan, de nincs mit, és sokszor hozzájuk már nem jutnak el a feleslegessé vált holmik. Rengeteg olyan gyerek és család él köztünk, akiknek óriási segítséget jelentenek azok a játékok, könyvek, amikre máshol már nincs szükség. Itt az idő tehát, hogy az otthon felgyűlt és félretett, féltve őrzött, de valójában csak kerülgetett játékok, könyvek végre útnak induljanak és ismét örömet szerezzenek.

Október 26-30. között a ReStore by Westend-ben a Baba játékgyűjtést hirdet. Ez alatt az idő alatt bárki leadhat jó állapotú játékokat, mesekönyveket, foglalkoztató füzeteket, ifjúsági regényeket. Bárki, aki úgy érzi, szívesen segítene, és megtanítaná a következő generációnak is, hogy adni jó, és hogy amiről azt hisszük, már nem kell, valójában hatalmas érték. Mint ahogy értékes egy közös játékkal és jókedvű fürdéssel töltött este is, így a Baba minden csomagot kiegészít egy Vukos színezővel és tisztálkodási szerekkel. Ezen felül minden adományozónak, aki ebben az időszakban az üzletben csomagot ad le, a egy 400 ml-es Baba Lanolinos tusfürdővel és egy színezővel köszöni meg a segítséget.

Hova kerül a sok hasznos holmi?

A játékok és könyvek a Nagycsaládosok Országos Egyesületén (NOE) keresztül találnak új, boldog gazdákra. A fogadó családokban egészen pici gyerekektől 12 éves kiskamaszokig sokan várják a játékokat és könyveket, így bátran válogathatunk otthon, nem lehet mellényúlni.

Az 1987-ben alakult Egyesület több mint 250 helyi közösséggel, 70 000 taggal, és több mint 15.000 tagcsaláddal rendelkezik, az önkéntesek száma megközelíti az 1500 főt. A NOE a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl fontos feladatának tekinti a családok érdekvédelmének
ellátását is.

És ha már a ReStore-ban jársz, a használt ruhákat se hagyd otthon! A Westend használtruha-gyűjtő
helyiségében bármikor leadhatod a feleslegessé vált, de jó állapotú gönceidet. A Westend célja, hogy teret és tudást biztosítson azok számára, akik szeretnének többet tenni a környezetükért, ezért folyamatosan tematikus gyűjtéseket, jótékonysági akciókat és fenntarthatóságról szóló workshopokat szerveznek, amelyekről itt tudsz tájékozódni.