Krémmánia magazin

Újdonság: Retinalos szérumok az Ilcsitől

Tovább bővült a retinalos szérumok kínálata, ezentúl az Ilcsinél is találhattok készítményeket, amik ráadásul vegán összetételűek.

A Retinal termékcsalád alapját saját és hazai biogazdálkodásból származó sárgabarack, sárgarépalé és berkenye alkotja, amit a szintén természetes forrásból származó, COSMOS minősítéssel rendelkező, vegán retinal hatóanyaggal egészítettek ki. Két szérumot alkottak az Ilcsinél, a 0,05%-os jó választás lehet, ha még csak most ismerkedsz a retinolozással, illetve érzékeny bőrűek is jobb, ha őt tesztelik, míg a 0,1%-os változat a rutinos retinolozókat szólítja meg.

A két szérumot, mint általában a retinoidos készítményeket, javasolt fokozatosan bevezetni az arcápolási rutinba. Nem kell kapkodni, elég heti 1-2 alkalommal alkalmazni a megtisztított, száraz arcbőrön. Ha bőrünk jól tolerálja és már pár hete használjuk, ám úgy látjuk, még lehetne sűrűbben, kétnaponta is alkalmazhatjuk. De ne feledjük, ha az erősebbre váltunk, ugyanígy kövessük a fokozatosság elvét. A 0,1%-os retinalos szérum ráadásul már kifejezetten ütős készítménynek számít, nagyon szép eredményeket érhetünk el vele hosszú távon akkor is, ha maradunk ha heti 1-2 alkalomnál, csak legyünk türelmesek.

Ne feledjük, retinolozás mellett fényvédőt használni kötelező! Télen-nyáron, akkor is, ha borús az idő. E kijelentés fordítva is igaz: ha nem fényvédőzünk, kár bármilyen retinolos készítményre költeni, hisz a ráncok megelőzésének legalapvetőbb, megkerülhetetlen alapeszköze fényvédő, minden más csak utána következik a sorban.

Retinalos Ilcsi kozmetikummal egyébként a kozmetikákban is találkozhattok, a termékcsalád harmadik tagjaként készült egy 0,05%-os zselé is, kifejezetten kozmetikai kezelésekhez.