Krémmánia magazin

Spatulával sminkelni? Dél-Koreából indult a megosztó TikTok trend

Fém spatulával felvinni az alapozót a legújabb k-beauty trend – legalábbis így hirdetik az új TikTok-kedvenc sminkelési módszert, ami látványra olyan, mintha megvajaznánk az arcunkat.

Fotók: TikTok/jennypysh_

Az extrán sima, tökéletesen egyenletes tónus és természetes fedés alapvető elvárás egy alapozótól, az eredmény azonban nemcsak a készítményen, a felvitel módján is múlhat. Legalábbis részben. Van, aki az ecsetre esküszik, más a sminkszivacsra, nemrég pedig még az arcroller mellett tették le tömegek a voksukat.

Lehetőségeink tárházát most tovább bővíthetjük, a fém spatula előtt ugyanis a teljes k-beauty közösség leborul, ha a folyékony alapozó precíz felviteléről van szó. A spatuláról egy életlen vajazó kés és egy festő spatula is eszünkbe juthat, a videót látva nem véletlenül:

A TikTokon a lenti videó hatására ugrott meg a trend népszerűsége, ami szerint a koreai sminkmesterek már régóta ilyen eszköz segítségével viszik fel az alapozót és érik el a makulátlan, természetes fedést:

@jennypysh_ would y’all try this or na? #koreanmakeup #foundationhack #kbeauty #makeupspatula ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

A hacknek (ahogyan az lenni szokott) már hackje is született, az olcsósítás jegyében állítólag egy kanállal vagy villával is hasonlóan szépen felvihetjük bőrünkre az alapozót.

@jennypysh_ oh lord… #makeupspatula #foundationhack #koreanmakeup #kbeauty #foundationchallenge ♬ Runaway Baby - Bruno Mars

Használatához hozzá tartozik, hogy a spatula csak az első lépésért felel, vagyis az extrán kevés folyékony alapozó egyenletes eloszlatásáért, melyet követően sminkszivaccsal vagy ecsettel érdemes beledolgozni a bőrbe a sminkterméket.

A lenti videóban jól látható mindez, egyben azt is bizonyítani igyekszik, hogy aknés bőr esetén is látványos az eredmény, bár lássuk be, a sminkszivacs szerepe sem elhanyagolható.