Krémmánia magazin

Irány a metaverzum! A L’Oreal avatár sminket és frizurát fejlesztett

Ready Player Me platformmal közösen személyre szabható sminkeket és frizurákat dolgozott ki a L’Oreal, amivel Maybelline New York és L’Oréal Professionnel márkájuk belépett a metaverzumba.

Virtuális Maybelline sminkek a metaverzumban

A L’Oreal Csoport globális szinten a múlt év óta eszközöl jelentős befektetéseket a metaverzum és WEB3 területén. A 2022 júniusi Vivatech expón már számos újdonságukat bemutatták a nagyközönségnek, ekkor debütáltak a NYX Professional Makeup virtuális sminkjei és az Yves Saint Laurent Beauté által kibocsátott NFT-k (tízezer virtuális aranytömb) is.

Camille Kroely, a L’Oréal digitális szolgáltatásokért és nyílt innovációért felelős globális vezetője az nlc-nek az expón úgy nyilatkozott, 3 milliárd gamer van már most is világszerte, akik 45 százaléka nő. Úgy látja, a gamerek körében óriási az igény az önkifejezésre, ami nemtől függetlenül is jellemző, mindez pedig egy olyan új és egyre növekvő piacot jelent, amivel érdemes foglalkozni.

Most eljött az idő, hogy tovább bővítsék a metaverzumban elérhető márkáik számát. Ezúttal a Ready Player Me felülettel közösen dolgoztak ki frizurákat és sminkeket. Az RPM-nél egyedire alakítható avatarok eddig is elérhetők voltak, a skinek sora azonban most 5-5 Maybelline New York sminkkel és L’Oréal Professionnel frizurával bővül, amikkel a felhasználók szabadon alakíthatják virtuális karakterük kinézetét.

Kroely a mostani újdonságokról a Cosmetic Business számára úgy nyilatkozott, „A partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük a felhasználók virtuális kozmetikumok iránti érdeklődését és magasabb színvonalú lehetőségeket kínáljunk számukra e téren.”