Krémmánia magazin

Így kezdj neki 2023-nak

Az új évet sokféleképpen lehet kezdeni, és számos módon gondoskodhatsz róla, hogy 2023 a lehető legjobban alakuljon. Az új energia fellobbanásával együtt jár az új lehetőségek felbukkanása is, ezek pedig nagyszerű dolgokhoz vezethetnek. De ne feledd: bármilyen célt is tűztél ki magad elé, testednek, lelkednek is szüksége van az ápolásra.

Az AVON Szakértői összeállítottak egy listát, amit akár íróasztalodra is kiragaszthatsz, ha egy kis emlékeztetőre lenne szükség az év folyamán, hiszen ezek a tippek nemcsak januárban segítenek a lehető legjobb önmagaddá válni.

1. szokások

Az új év eleje mindig az elmélkedés és a tervezés időszaka. Felkészülünk az elkövetkező hónapokra, listát írunk fogadalmainkról, terveinkről, céljainkról. Ezalatt az idő alatt megtervezzük, milyen szokásokat szeretnénk elhagyni, és miket szeretnénk bevezetni.

Figyelj rá, hogy apróbb lépésekkel indulj, hiszen már egy jól kialakított reggeli rutin is sokat adhat hozzá, hogy tudatosabbá, koncentráltabbá válj. Egy egészséges reggeli, egy finom csésze kávé, vagy egy ötperces reggeli torna is lehet olyan biztos pont, amit napról napra megadhatsz magadnak. Így aztán biztosan pozitívan veted bele magadat teendőkbe!

kávéző lány reggel
Fotó: Getty Images

2. motiváltság

Az egyik legjobb újévi fogadalom, amit felírhatsz a listádra és amit tehetsz magadért, hogy igyekszel motivál maradni. Fontos, hogy megtaláld a legjobb módot rá, hogy megőrizd lelkesedésedet, ezért, ha elakadnál az úton, tedd fel a következő kérdéseket magadnak:

Mik azok a dolgok, amelyek boldoggá tesznek?
Melyek azok a dolgok, amiktől úgy érzed, élsz?

Érdemes visszatekinteni régi céljaidra és azokra, amiket eddig értél el. Ismerd el ezeket az eredményeket, és légy büszke magadra  megvalósításukért.

3. egészség

Szánj időt egészségedre! A jól bevált mindennapos testmozgás és az egészséges ételek fogyasztása mellett ne felejtkezz el a szűrővizsgálatokról sem, kérj időpontot vérvételre, látogasd meg fogorvosodat, nő- és bőrgyógyászodat, férfiak esetében az urológust, vegyél részt mammográfiai vizsgálaton.

Tegyél érte, hogy az önvizsgálatok rutinná váljanak, mint például az emlőönvizsgálat, ami csupán havonta néhány percet vesz igénybe, de akár az életedet is megmentheted vele.

4. önmagadra szánt idő

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy saját magaddal is tölts minőségi időt. Ilyenkor tudod igazán, zavaró tényezők nélkül átgondolni akár a fent említett pontokat is, számot vethetsz céljaiddal, terveiddel, feladataiddal, vagy csendben feltöltődhetsz, erőt gyűjthetsz.

Tudatosan iktass be legalább hetente fél órát magadra, legyen akár egy kád fürdő vagy egy séta; egyszerűen csak kapcsolj ki.

lány a természetben meditál
Fotó: Getty Images

Igaz, bármelyik pillanat alkalmas lehet az újrakezdésre, az új évre mégis úgy tekintünk, mint az erre legmegfelelőbb időszakra. Vágj neki motiváltan, feltöltődve és nyitottan az új esztendőnek. Ne félj papírra vetni azokat a mondatokat, amelyek erőt adnak, tovább lendítenek és elindítanak. Terveidet, vágyaidat és álmaidat ragaszd ki otthonodban jól látható helyekre, hogy újra és újra elolvashasd őket és erőt meríthess belőlük.