Krémmánia magazin

Beautykacatok, amiknek értelmük is van

Olykor nehéz megállapítani, hol a határt az értelmetlen vackok és a hétköznapokat megkönnyítő apróságok közt, hisz attól, hogy valami látványosan formatervezett vagy szimplán cuki, még lehet teljesen felesleges is. Találtunk azonban néhány kozmetikai kiegészítőt, amik – szerintünk – tényleg jó szolgálatot tesznek, és gyakran tényleg csak filléres apróságokról van szó.

Már egy 30 millis parfümöt is macerás lehet magunkkal cipelni mindenhová, ráadásul kedvenc illatunknak sem tesz jót, ha a nyári hőségtől a téli fagyos napokig minden időjárási körülménynek kitesszük. Jó megoldás lehet, ha egy kis parfümös üvegcsébe töltünk át egy keveset belőle, mely direkt arra lett kialakítva, hogy a parfümből magunkkal vihessünk egy keveset minden nap. A Travalo Tölthető Parfüm Szóró már jó pár pozitív értékelést gyűjtött be nálunk, többféle színben és már designban is beszerezhetjük pár ezer forintért.

Feltűnt korábban a H&M kínálatában, az Etude House régóta ajánlja, de szemfülesek az Aliexpressről fillérekért is beszerezhetik ezt a cuki kis medúzát. Az Etude House My Beauty Tool Jellyfish Silicone Brush arctisztítója a mindennapi arctisztítást teheti kicsit hatékonyabbá, és a visszajelzések alapján teszi is. Igaz, arról megoszlanak a vélemények, mennyire macerás a belsejében lévő szivacs mindennapos szárítgatása, ám kétségtelenül cuki és eredményesebb vele az arcmosás.

Az önbarnítózás egyik bosszantó velejárója, ha kézfejünk, és főként az ujjközök jó pár árnyalattal barnábbra foltosodnak, mert későn, vagy nem elég alaposan mostunk kezet a krém vagy hab felvitelét követően. Ezt megoldandó terjedtek el az utóbbi években a spéci kesztyűk, amikkel nemcsak könnyebb egyenletesebben felvinni az önbarnítókat, de kézfejünket is megóvhatjuk a kellemetlen elszíneződéstől. Szinte minden márka kínálatában megtaláljuk őket, mi most a St Tropez Tan Applicator Mitt terméket emeljük ki, ha már egyszer ötcsillagos értékelésű nálunk, ráadásul az egyik legnépszerűbb Krémmániás önbarnító márkáról van szó.

Aki beauty blendert használ, tudja, tárolása külön kihívás, hisz egyszerre kell jól szellőző és kellően higiénikus körülményeket teremteni a kis szivacs számára, hogy a lehető legtovább készíthessük segítségével sminkjeinket. Erre lehet jópofa megoldás a sminktojástartó, egy mindenfelől lyukacsos kis tok, amit megtalálunk a dm ebelin márka kínálatában, vagy rákeresve számos más webshopban is.

A fésűk rendszeres tisztításáról nem érdemes megfeledkezni, hisz a rárakódó faggyú és hajformázók tökéletes, ragacsos táptalajt képeznek a szennyeződéseknek, baciknak, amiket a fésülködések alkalmával pikk-pakk visszajuttatunk a hajunkra is. A hajkefék tisztítása azonban nem mindig egyszerű, a sűrű fogak közül kivarázsolni a szöszt és hajszálakat pepecsmunka – hacsak nem használunk az Olivia Garden Fésű- és Hajkefetisztítójához hasonló kis kiegészítőt. Ti már próbáltátok?