Krémmánia magazin

Copftrend, ami egy egészen más szintre emeli a lófarkakat

Javában zajlik az Haute Couture Divathét Párizsban, ahol az ámulatba ejtő ruhák közt egy-egy izgalmas frizuraajánlást is láthatunk. Ezek közé tartozik a lófarkak masnikkal ékestett változata, amelyhez az Olimpiának is köze van.

Fotók: Getty Images

Tamara Ralph bemutatója számára Larry King sztárfodrász készített ilyen frizurát, és miként a Vogue-nak elmondta, a díjlovaglás eleganciájából merített ihletet, mely versenyszám a párizsi Olimpián is feltűnik hamarosan. Ló és lovasa megjelenése egyaránt hatással volt a look-ra, így kaptak egyes modellek extrán meghosszabbított, elegáns, masnira kötött szalagokkal ékesített lófarkakat.

Tamara Ralph Haute Couture Fall/Winter 2024-2025 divatshow (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

Hétközpinak egyáltalán nem neveznénk az összhatást, miközben elkészítése több mint egyszerű, és két-három masnival is már kihozhatjuk frizuránk kecses, elegáns jellegét. Fő, hogy szalagunkból lehessen szép masnit kötni (és ne foszladozzon a szalag vége). Elég ehhez a hajgumin átbújtatva rögzíteni, de csatra erősített típust is választhatunk.

Adriana Karembeu a Cannes-i Filmfesztiválon, masnikkal ékesített frizurával (Fotó: JB Lacroix/FilmMagic)

Persze a masnik mint hajkiegészítők örök kedvencek, csupán számuk változik olykor, amennyit a hajba javasolnak tenni. Már egy is bájt és kellemet tesz az összképhez, bármiféle porosság nélkül.

Zendaya masnival díszített, fonott lófarkas frizurával (Fotó: Neil Mockford/Filmmagic)

A copfot lehetőleg magasan kössük meg, még ne a fejünk búbján, de a lófarok hatást hozza – vagy átcsúszunk a párizsi sikk témakörébe, amivel szintén nem nyúlhatunk mellé. A frizurának éke a választék nélküli, hátrafésült hajtömeg, a selymesen sima hatás.

Street style masnis frizurával (Fotó: Raimonda Kulikauskiene/Getty Images