Krémmánia magazin

Így készíts fesztiválsminket, ami bírja a hőséget és jól is néz ki

Megérkezett a várva várt nyár, beindult a fesztiválszezon és a felejthetetlen nyáresti bulik időszaka. A napsütés és a meleg idő végre kizökkentenek a monoton, szürke hétköznapokból, a szabadság és vidámság pedig nem csak lelkünket járhatja át, de öltözködésünkön és sminkünkön is visszaköszönhet. Itt az idő szabadjára engedni fantáziánkat és extrém színekkel, formákkal és technikákkal turbózni nyári sminkjeinket.

Az AVON szépségszakértője, Károlyfi Edit elmesélte nekünk, hogyan készíthetjük el magunknak nyári smink kreációját, amellyel akár a legforróbb fesztiválon is kitűnhetünk a tömegből.

Kezdd az alapoknál: könnyed arcsmink

A nyári meleg levegő és a fesztiválok forgataga könnyed arcsminkért kiált! Sminkalapunk elkészítésének első lépéseként, bőrtónusunk egységesítésére fényvédős BB krémet vagy egy könnyed, fényvédelmet is nyújtó alapozót érdemes használnunk, amely hidratál, nem tömíti el pórusainkat, hagyja bőrünket szabadon lélegezni és természetes, élettel teli fényt kölcsönöz arcunknak. SPF tartalma SPF50 legyen.

A vékony és egyenletes alapozás után, egy ecset, vagy ujjbegyeink segítségével vigyük fel pirosítónkat orcánkra, így csempészve üdeséget sminkünkbe. Idén nagyon népszerű a pirosító kissé túlzó használata is, amelyhez arcunkon áthaladva orrnyergünkre és akár halántékunkra is feltapogathatjuk a színt, mintha csak a nap sütötte volna meg arcunkat.

Az Avon Ultra Colour 3 az 1-ben sminkpaletták között megtalálhatjuk az ideális pirosító és highlighter árnyalatot is, kompakt kiszerelésének köszönhetően pedig könnyedén magunkkal is vihetjük, hogy az este folyamán bármikor felfrissíthessük sminkünket.

Ezt követően pedig vigyünk fel némi highlightert is arccsontunkra, orrunkra és ajkunk fölé, így fokozva még inkább bőrünk üde csillogását.

Extrém szemek

Az AVON szekértője a kirobbanó színek ihlette sminkjének elkészítésekor a szemekre fókuszál, ugyanis az idei fesztiválszezonban a legextrémebb színek és alakzatok hódítanak. Szemsminkünket érdemes szemhéjunk alapozásával kezdenünk, hiszen ez nem csak a festék megtapadását segíti, de a színek is intenzívebben bontakoznak ki rajta.

Bármilyen színt és formát is választunk, most kiélhetjük kreativitásunkat. Bátran készíthetünk színátmenetes füstös sminket, vagy tehetünk egy világosabb, csillogóbb árnyalatot szemhéjunk közepére, a lényeg, hogy minden szín legyen intenzív, élénk és ne felejtsük el alsó szemhéjunk színezését sem.

Az AVON legújabb Ultra Colour szemfestékpalettái 3 különböző összeállításban kínálnak lehengerlő színeket a fesztiválszezonra.

Színes szemsminkünket egy igazán fekete vízálló szempillaspirállal érdemes megkoronáznunk, amely még jobban kiemeli tekintetünket, emellett tartós formulával állja a legnagyobb meleg kihívásait is.

Tartós ajkak

Ajkunk szempontjából inkább a tartósságon van a hangsúly, mintsem a színeken. Használjunk bármilyen árnyalatot, élénk színeket, matt, vagy fényes formulákat, a meleg levegő, a gyakori ivás, evés, az izzadás, vagy akár a fesztiválokon való éneklés, mind próbára teszik ajaksminkünket, amely így gyorsabban kophat, könnyebben elkenődhet.

Bármilyen színt vagy formulát használunk is, az AVON szakértője a következő lépéseket ajánlja ajakfestésünk elkészítéséhez, hogy maximalizálhassuk tartósságát:

  • első lépésként, nagyon fontos ajkaink megfelelő előkészítése, radírozzuk le felszínéről az elhalt hámsejteket, majd használjunk hidratálót, beszívódása után pedig alapozzuk le ajkaink teljes felületét.
  • Ajakceruzával rajzoljuk meg a kontúrt és satírozzuk is el a száj teljes felületén,
  • ezt követően pedig vigyük fel a rúzst, majd itassuk le a felesleget és vigyünk fel még egy réteget.