Krémmánia magazin

Így csökkentsd felére a hajszárításhoz szükséges időt

A wet look nagy divat, mégsem árt, ha jut elég idő a hajszárításra. De hogyan, ha rohanunk?

Mert bizony rohanunk, reggel pedig pláne. Gyereket összekészíteni, kutyát sétáltatni, némi rendet vágni a lakásban – bármi is a nyitó program a nap elején, szinte biztos, hogy magunkra jut a legkevesebb idő. Ha pedig egy hajmosást is be kell iktatni a menetrendbe, minden perc számít.

Épp ezért hoztunk nektek néhány mini tippet, amelyek segítségével anélkül csökkenthetitek a hajszárítás idejét, hogy az a frizura rovására menjen. A felszabaduló percekben pedig még egy kávét is beiktathattok.

1. Törölköző, mint csodafegyver

Törölközőbe csavarni a hajat mindenképp hasznos dolog, pár perc alatt is jóval több vizet tudtok így felitatni, mintha csak simán átnyomkodnátok vele, nem beszélve arról, hogy így még dörzsölésnek sem teszitek ki a hajatokat. Nem mindegy azonban, milyen anyagú az a törcsi. A könnyű, de remek nedvszívó hatású mikroszálas törölközők ugyanis pár perc alatt is jóval több nedvességet tudnak magukba gyűjteni, mint a pamut változatok.

torolkozo

 

2. Időmentő hővédő

A hővédő spray-k esetén már nem csak arra figyelnek a gyártók, hogy a magas hőmérséklet káros hatásaitól megvédjék hajunkat, de olyan formulákat is belecsempésznek termékeikbe, amelyek segítségével a hajszárításhoz szükséges idő radikálisan csökkenhet. Ezeket a spéci típusokat hívják blow dry spray-knek, amiket a szokásos módon kell hajunkra fújni, majd fésűvel eloszlatni rajta.

L'Oreal Blow Dry It Quick Dry Primer Spray
L’Oreal Blow Dry It Quick Dry Primer Spray
redken-pillow-proof-blow-dry-express-primer-300-300
Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer

 

Még több blow dry terméknek nézhettek utána oldalunkon ITT.

 

3. Kefe csere

Vess egy pillantást a hajkefédre is. Nem túl régi? Nincs tele hajjal? Bár alap dolog, sokszor megfeledkezünk róla, hogy a szimpla hajtalanításon túl megtisztogassuk hajkefénket, pedig nem árt neki. Ha pedig már ősrégi, érdemes lehet átgondolni a cseréjét is és ha eddig nem, ezentúl olyat használj, amely légrésekkel van ellátva. Ezek az apró lyukacskák vagy sávok ugyanis épp azért vannak, hogy a forró levegő jobban áramoljon és hatékonyabb legyen a szárítás.

kishableany

4. Masina mánia

Egy jó hajszárítóval szintén sok időt takaríthatunk meg, gondoljunk csak arra, milyen nyakzsibbasztó tud lenni, mire egy szállodai darabbal szárazra fújjuk a hajunkat. A teljesítmény mellett persze érdemes arra is figyelni, milyen fúvófejek, kiegészítők vannak a készülékhez.

hajszaritas

 

Az eredeti cikket itt olvashatjátok el.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés