Krémmánia magazin

Jamsu – A legújabb sminktrükk egyenesen Dél-Koreából

A jamsu szó jelentése búvárkodás, alámerülés. De hogy jön ez a sminkeléshez? Egyszerűen. Dugd a fejed egy tál vízbe. Na persze nem ilyen egyszerű a történet, de nem kell aggódni, semmiképp sem sokkal bonyolultabb.

jamsu

Az új beauty trükköt, ami selymesen sima, tökéletesen matt arcbőrt ígér, eredetileg egy japán blogger lány osztotta meg a neten, de végül Dél-Koreában talált széles körben követőkre.

Sikere valószínűleg annak is köszönhető, hogy filléres megoldásnak számít, mivel csak egy kis hintőporra és egy tál hideg vízre van szükség.

Lényege, hogy a szokásos sminkelési menet végén (arctisztítás, hidratálás, primer, alapozó, korrektor) fogjatok egy flakon hintőport és a kezetekkel vagy púder ecsettel vigyetek fel finom mozdulatokkal annyit, hogy egészen maszkos hatású, fehér legyen tőle az arcotok. Ezt követően öntsetek egy tálba vizet (hideget, de ne jéghideget) és dugjátok bele az arcotokat úgy 30 másodpercre, majd egy törölközővel itassátok fel finoman felesleget és a lecsöpögő vizet (puhán érintsétek hozzá, ne töröljétek). Eredményül pihe-puha, extrán matt bőrfelületet kaptok és már folytathatjátok is a sminkelést.

Hogy hogyan kell mindezt csinálni, mondja el a leghitelesebb forrás: YoonCharmi koreai beauty blogger:

Az Amerikai Vogue beauty újságírója, Monica Kim szerint ez az aprócska trükk nem csak egyenletesebbé varázsolta bőrét, de a matt hatás egész nap kitartott, ráadásul az ezt követően felvitt szem- és arcfestékekkel is sokkal  könnyebb volt dolgozni, szebb volt az eredmény.

Na, ki kapott kedvet egy kis babapúderhez?

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés