Krémmánia magazin

Őszi smink trendek a kifutókról

Igaz, véget ért a fesztivál szezon, rövidülnek a nappalok is, de kétségbeesésre semmi ok. Régi-új ismerősök és szexi sötét árnyalatok várnak ránk. A party fíling megmarad, csak kap egy kis sejtelmes glamúrt, egy kis egyénre szabott femme fatale-t. A középpontba pedig mindenképp ez az üzenet helyezendő:

Emeld ki természet adta, szép adottságaidat!

A frizurák terén már a tavaszi-nyári szezonban erőteljes irányzatnak számított, hogy az egyenvasalás helyett inkább mindenki a természetes hajszerkezetének megfelelő frizurát hordjon. Ha göndör, jöjjenek a huncut csigák, a hullámos haj kunkorodjon össze-vissza, az egyenesbe pedig ne akarjunk mindenáron hullámokat erőltetni. Ez a forradalmi hangulat az őszi divatbemutatókra sem hagyott alább, Isabel Marant vagy épp a Celine kifutóin is több, különböző frizurával láthattuk a modelleket.

Ugyanez a trend bontakozik ki a sminkek terén is, a koncepció része lett a változatosság, az egyéniség. A Topshop, Victoria Beckham és a Gucci divatbemutatóján sem egyen sminkekben vonultak a modellek, akkor nekünk miért kellene ezt tennünk?

valtozatossag

Épp emiatt a lenti trendekre se úgy tekintsetek, mint előírásokra. Legyenek inkább iránymutatók, hogy lássátok, merre tart a beauty világ és segítségükkel találjatok rá azokra az árnyalatokra, amelyek a legjobban állnak, amelyek a leginkább illenek személyiségetekhez.

Grafikus vonalak

Ha kifogyóban van otthon a szemhéjtus, érdemes elgondolkodni a betárazásán. A szemhangsúlyos sminkeknek ugyanis szinte lételemévé válnak az éles kontúrokkal megrajzolt vonalak. Oscar de la Renta, a Dior, Altuzarra és az Atelier Versace kifutóin is több variációt láthattunk alkalmazására. Volt, ahol a cicaszemeket gondolták újra és pici futurisztikusságot, keménységet vittek a vonalvezetésbe.

dior3dior2oscardelarenta1oscardelarenta2
< >
Oscar de la Renta

Máshol a hordhatóság határát súrolva különleges rajzokkal díszítették a modellek szemhéját, sőt olykor a szem teljes környékét is. Ez már azt hiszem, a mi esetünkben erősen csak buli smink kategória, de egy kis ötletmerítésnek mindenképp hasznos látni őket.

alturazza2altuzarra1
< >
Altuzarra

Mint ahogyan a színes változatok is látványosak tudnak lenni: Fendinél kék, zöld, sárga, pink színek is előkerültek, máshol aranyat használtak vagy épp égszínkéket, amit amúgy teljes nyugalommal tovább vihetünk magunkkal a nyárból a télbe.

fendi3fendi2fendi1Atelier Versace2dior1
< >
Atelier Versace

Csillámos részletek

A csillámos, sőt, strasszos szemsmink nagy szerelem lett a sminkmesterek körében, több, különböző variációban feltették a modellekre, sőt, Versace kifutóján a rúzsra is került belőle, amitől az a sötét alapszínnel együtt nagyon drámai hatást keltett. Mivel csillámport is számtalan színárnyalatban vásárolhatunk, nem kell száműzni őket a bulismink-kellékek közé. Tegyünk belőle csak a tusvonalra és máris adott az extra hatás, vagy leheletvékony rétegben is felvihetjük a szemhéjra – ha pedig végképp ódzkodunk tőle, választhatunk szemhéjpúderből is fényesen csillogó változatot.

Atelier Versace1burberry2holly-fultontommyhilfigerVersace1
< >
Atelier Versace

Bogyós árnyalatok

Megszokhattuk már, hogy az őszi-téli időszakban a sötétebb színek dominálnak, így lesz ez a rúzsokkal is. A bogyós gyümölcsök árnyalatai, a mély burgundi vörös, a sötét szilvaszínek mind mind terítéken lesznek, csak győzzünk belőlük válogatni! A matt rúzs trend továbbra sem adja meg magát, de jó hír, hogy egyeduralomról szó sincs, ugyanis a fénylő ajkak egyaránt divatosak lesznek a hideg hónapokban.

antonio_berardierdemgareth-pughmary-katrantzourodartesiblingzac_posen
< >
Antonio Berardi

Egészségtől ragyogó bőr

Ellenpontjaként az erős, sötét tónusokat használó trendeknek, a natúr sminkek töretlenül jelen lesznek. Legfontosabb eleme a szép, tiszta, ragyogó arcbőr hangsúlyozása. Semmi vakolatnyi alapozó és púder réteg, tonnányi pirosító – mindenből csak mértékkel, finoman. A cél a természetesség kiemelése és nem egy új bőrszín felfedezése. Az ajkak tekintetében egy kis színezett szájfény tökéletesen megteszi, a szemek esetén pedig a szempillaspirál is elég lehet a minimál maximalizálására. Ha mégis ragaszkodtok a szemhéjpúderhez, akkor kapjátok elő szeretett nude palettátokat, abban megtaláltok mindent, amire csak szükségetek lesz.

bcbgburberry1Giambattista Valli1jw-andersonpaul-smith
< >
Giambattista Valli

Fotók: Vogue USA, Vogue UK, Harper’s Bazaar UK

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés