Krémmánia magazin

Így teszteld az alapozó színét vásárláskor

Megtalálni a tökéletes árnyalatú alapozót, maga a mennyország. Kiválasztása pedig a pokol. Kened, nézed, aztán a másikat mellé. Azt is nézed. Látod? Nem látod. Feltartod a kezed a fény felé… de HOPP! Itt állj meg!

Ha ismerős ez az élethelyzet, szinte biztos, hogy rossz úton jársz. A kézfejen, csuklón vagy karunkon letesztelni, hogy az adott szín megfelelő lesz-e számunkra, hibás eredményre juttathat. Bőrünk színe teljesen más ott, mint az arcunkon.

alapozo_ne

 

Helyette az állad vonalánál teszteld le a kiválasztott árnyalatokat, ugyanis ott a legegyenletesebb az arcszíned. Arra azonban ügyelj, hogy ne csússz le a nyakadig. Ott már túlzottan is árnyékos területre tévedsz, ami fals eredményre juttathat.

A kicsi területre felvitt alapozó nem fogja elrontani a teljes sminkedet sem. Vigyél magaddal egy törlőkendőt és a meglévő alapozódat vagy púderedet. Ha végeztél, csak letörlöd, plusz korrigálni is tudsz gyorsan.

alapozo_ok

Ha felkented az összes szóba jöhető árnyalatot (azért 3-4-nél többet ne, rendesen el sem férnének), azt válaszd, amelyiket nem látod. Ha szépen egybeolvad bőröd színével, meg van a nyertes!

Plusz tipp: ha teheted, ne csak az üzletben teszteld az alapozókat. A természetesnek nem mondható bolti megvilágítás ugyanis csalóka lehet. Könnyen megeshet, hogy ami a beauty állvány fényénél még nyerőnek tűnt, az utcán viselve pocsék lesz. Macerás, hogy zsebtükörrel rohangálj az utcára majd vissza, de ha belegondolsz, még mindig jobb, mintha otthon derülne fény a hibára. Főleg, hogy a legtöbb esetben ilyen okok miatt vissza sem cserélik a már felbontott terméket.

alapozok

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés